Δύναμη Προόδου και Ανάπτυξης για την ελληνική επιχειρηματικότητα

H αλματώδης τεχνολογική πρόοδος, η ατελής ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αστάθεια και η έλλειψη εμπιστοσύνης στην Ελληνική οικονομία, είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει  η χώρα μας. Προκαλούν εύλογη ανασφάλεια σε ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού και δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας. Όμως η εσωστρέφεια, ο απομονωτισμός, η αποδοκιμασία δοκιμασμένων οικονομικών θεσμών, όπως εκφράζονται πολιτικά τα τελευταία χρόνια, αποτελούν την εύκολη λύση. Δεν δίνουν την ορθή απάντηση σε αυτές τις μεγάλες προκλήσεις.

Υπονομεύουν τόσο την οικονομία όσο και τη δημοκρατία και πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι. Η Ελλάδα πρέπει να κοιτά το μέλλον χωρίς κωλυσιεργίες και πισωγυρίσματα. Τα βήματα προς τα πίσω δεν θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και την ευημερία. Η ιστορία το έχει αποδείξει επανειλημμένα.

Σε αυτή την κρίσιμη ιστορική συγκυρία, είναι καθήκον της επιχειρηματικής κοινότητας να δώσει πειστικές απαντήσεις απέναντι στο κύμα αμφισβήτησης που σαρώνει τον δυτικό κόσμο.
Να εξηγήσουμε τα οφέλη της οικονομικής ανάπτυξης. Να επαναφέρουμε στις σωστές βάσεις την ατζέντα της δημόσιας πολιτικής.

Να συμβάλλουμε στην ενημέρωση και εκπαίδευση πολιτών και κομμάτων για τα σημαντικά οφέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ανοικτών και ανταγωνιστικών αγορών.

Αυτό ακριβώς υπηρετούμε στον ΣΕΒ, τα τελευταία 110 χρόνια.

Πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί αυτή η μακρόχρονη, επίμονη κρίση εμπιστοσύνης που ταλαιπωρεί (και) τη χώρα μας, είναι να πιέσουμε για ακόμη πιο βαθιές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, καταργούν ειδικά προνόμια, κτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα, δημιουργούν προϋποθέσεις δυναμικής ανάπτυξης και παραγωγής νέου πλούτου για τους πολλούς.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φέρουμε μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις και να δημιουργήσουμε πολλές και καλές θέσεις εργασίας.

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε έναν ισχυρό ΣΕΒ και καλούμε όλους εσάς να στηρίξετε την αποστολή μας.

Ο Σύνδεσμός μας, είναι η φωνή των υπεύθυνων και οργανωμένων επιχειρήσεων της χώρας μας. Προάγει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας τόσο μέσω του δικτύου μας που απαρτίζεται από τις μεγαλύτερες ελληνικές και ξένες εταιρείες στην Ελλάδα, όσο και στις κορυφαίες διεθνείς επιχειρηματικές οργανώσεις, όπως η BusinessEurope, η BIAC, ο IOE και ο ILO.

Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον που θα προσελκύσει επενδύσεις σε όλους τους τομείς που παρουσιάζουν σήμερα σημαντικές ευκαιρίες, όπως, μεταξύ άλλων, η μεταποίηση, η ενέργεια, η εφοδιαστική αλυσίδα, η ψηφιακή οικονομία, οι μεταφορές και το αγροδιατροφικό σύμπλεγμα.

Με τη δημιουργία ενός φιλικού προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος και με τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, οι ελληνικές επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ είναι έτοιμες να συμβάλλουν στην εξυγίανση και στην ανάπτυξη της χώρας. Για μια Ελλάδα, παραγωγική, ανταγωνιστική και ευημερούσα.

Θεόδωρος Φέσσας

Πρόεδρος ΣΕΒ

Δείτε εδώ το πλήρες αρχείο στα ελληνικά.

Δείτε εδώ το πλήρες αρχείο στα αγγλικά.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ