Σημεία χαιρετισμού του Προέδρου της ΕΕ του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιου Ο. Βιδάλη, στη ΓΣ του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών, 8/10/2020

Μιλώντας στη ΓΣ του ΣΘΕΒ, στις 8/10/2020, ο Πρόεδρος της ΕΕ του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, σημείωσε ότι η συνέχιση της πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο συνδέσμων, ΣΕΒ και ΣΘΕΒ, αποτελεί τη βάση για να ανταπεξέλθουμε και να πετύχουμε απέναντι στις πρωτόγνωρες προκλήσεις της εποχής, αλλά και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Αναφερόμενος στην υγειονομική κρίση, που μας δοκιμάζει σήμερα, τόνισε ότι οι εύστοχες και άμεσες ενέργειες από πλευράς πολιτείας και πολιτών είχαν ως αποτέλεσμα μια πρώτη επιτυχή αντιμετώπιση των συνεπειών, με επακόλουθο και τη βελτίωση στη διεθνή εικόνα της χώρας μας. Επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να αντιμετωπίσουμε κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η ενίσχυση και αναβάθμιση της οικονομίας μας που εξαρτάται από τη συνέχιση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Βιδάλη, η μεγαλύτερη πρόκληση για το επόμενο διάστημα είναι η όσο το δυνατόν εντονότερη ιδιωτική και δημόσια επενδυτική κινητοποίηση, όπου και θα κριθεί η ικανότητα της χώρας να χρησιμοποιήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους και τα αναπτυξιακά προγράμματα για ουσιαστικό παραγωγικό μετασχηματισμό. Αναφερόμενος στη μεγάλη ευκαιρία χρηματοδότησης, που έχει η χώρα μπροστά της – το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, ανέφερε ότι οι πόροι θα πιάσουν τόπο μόνο αν καταφέρουμε και τους αξιοποιήσουμε για την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων στην πράσινη ανάπτυξη, στην ψηφιακή μετάβαση, και στις σύγχρονες δεξιότητες, που είναι προϋποθέσεις για τη αναβάθμιση της παραγωγικής μας βάσης.

Ο κ. Βιδάλης επισήμανε ιδιαίτερα ότι και μέσα στην πανδημία η βιομηχανία επέδειξε ανθεκτικότητα, διατήρησε τη δυνατότητά της να παράγει – και να εξάγει – προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, και να διατηρεί καλές και βιώσιμες θέσεις εργασίας. Κλείνοντας, ανέφερε ότι ο ΣΕΒ θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τον ΣΘΕΒ για τα ειδικότερα θέματα, που αφορούν τη Θεσσαλία και τις επιχειρήσεις της.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ