Οκτ 08

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Tαπεινή Ηγεσία

Ημερομηνία & ώρα διεξαγωγής: 8 Οκτωβρίου 2020, 18:00-20:00

Τίτλος και ομιλητής HR & coaching workshop: “Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Tαπεινή Ηγεσία” Δρ. Παύλος Βλάχος, Associate Professor of Marketing at Alba Graduate Business School, The American College of Greece. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά

Τόπος διεξαγωγής: Zoom online platform

Μέγιστος Αριθμός ατόμων: 100

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν

Προθεσμία αίτησης συμμετοχής: 2/10/2020 – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

O ΣΕΒ και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, σας προσκαλούν στην online διαδραστική ομιλία που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 στις 18:00, στα πλαίσια του τρίτου έτους λειτουργίας του «ΣΕΒ – Κέντρου Αριστείας στη Δημιουργική Ηγεσία (SEV Center of Excellence in Creative Leadership)».

Το Κέντρο, καρπός της συνεργασίας των δύο οργανισμών, αποτελεί έναν πυρήνα αριστείας για ηγέτες με όραμα και ικανότητες, καλλιεργώντας και βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους σε καινοτομία και εξωστρέφεια, μέσα από την ανάπτυξη, μεταφορά και διάδοση διοικητικών γνώσεων και πρακτικών.

Η ομιλία με θέμα “Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Tαπεινή Ηγεσία” θα πραγματοποιηθεί από τον Δρ. Παύλο Βλάχο, Associate Professor of Marketing, Alba Graduate Business School, The American College of Greece. Η ομιλία θα είναι διαδραστική αφού σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να αναρωτηθούν, να συζητήσουν και να εξελιχθούν μέσω αυτής.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

H επίτευξη στόχων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αειφόρου ανάπτυξης, ιδιαίτερα στην μετά-Covid19 εποχή, απαιτεί υπεύθυνη ηγεσία. Υπεύθυνη ηγεσία απαιτεί και η μετάβαση των εταιρειών από το δόγμα του καπιταλισμού μετόχων (shareholder capitalism) –το όποιο έχουν επισήμως ενστερνιστεί από το 1997– στο μοντέλο του καπιταλισμού συμμετόχων (stakeholder capitalism) (βλ. Business Roundtable). Αλλά τι ακριβώς είναι η υπεύθυνη ηγεσία (responsible leadership); Η υπεύθυνη ηγεσία είναι, όπως θα δείξουμε, η ταπεινή ηγεσία (humble leadership). Η ταπεινότητα είναι η αρετή της εγκράτειας και της μετριοπάθειας, η οποία επιτρέπει: α) να μπουν όρια στον έμφυτο ανθρώπινο εγωϊσμό και, β) την συνεργασία – να εμπιστευτεί περισσότερο ο ένας τον άλλον. Συνοψίζοντας: οι ηγέτες θα πρέπει να ισορροπήσουν μεταξύ των πολλαπλών συγκρουόμενων συμφερόντων από την οποία χαρακτηρίζεται ο καπιταλισμός συμμετόχων. Η άσκηση είναι δύσκολη, γιατί έχει ως σημείο εκκίνησης το έλλειμα εμπιστοσύνης που χαρακτηρίζει την σύγχρονη επιχείρηση. Επίσης, θα πρέπει να υλοποιηθεί σε περιβάλλον ύφεσης (post-Covid19), με την τεχνολογία να επιτρέπει την μέτρηση της (κοινωνικό-περιβαλλοντολογικής) απόδοσης των επιχειρήσεων σε πραγματικό χρόνο, μέσω τεχνητής νοημοσύνης (AI-generated ESG data – βλ. Fintech πλατφόρμα TruValue Labs, στην οποία ο ομιλητής υπηρέτει ως μέλος του ακαδημαϊκού της δικτύου και την οποία θα δούμε- https://truvaluelabs.com/academic-research-network). Πως μπορεί ο ηγέτης να διαχειρισθεί ένα τέτοιο εγχείρημα σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον; Είναι η ταπεινή ηγεσία η λύση;

Σε ποιους απευθύνεται

Αποκλειστικά σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ