Χαιρετισμός Προέδρου ΣΕΒ κ. Θεόδωρου Φέσσα στη Συνέντευξη Τύπου – Επίσημη Παρουσίαση του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.)

Η κοινωνία χρειάζεται δουλειές, οι επιχειρήσεις αγορές και το κράτος έσοδα. Προϋπόθεση όλων αυτών είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις, αφού οι δημόσιοι πόροι για ανάπτυξη είναι πια περιορισμένοι. Για να έρθουν όμως οι επενδύσεις στην Ελλάδα, χρειάζεται η χώρα να αποκτήσει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Κρίσιμο όμως στοιχείο ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος αποτελεί η ασφάλεια δικαίου, δηλαδή το θεσμικό πλαίσιο, οι κανόνες και η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της διοίκησης που εγγυώνται την ποιοτική και γρήγορη απονομή δικαιοσύνης.

  • Η ασφάλεια δικαίου, η δυνατότητα των θεσμών να ανταποκρίνονται στην αποστολή τους, είναι το πρώτο πράγμα που εξετάζει κάθε σοβαρός επενδυτής, που σκέφτεται να επενδύσει το κεφάλαιό του στην Ελλάδα.
  • Η Ελλάδα όμως, σύμφωνα με όλες τις διεθνείς και εγχώριες καταγραφές που αξιολογούν το επιχειρηματικό  περιβάλλον, παρά την πρόοδο των τελευταίων ετών, υστερεί ακόμα σημαντικά σε σύγκριση με τις ανεπτυγμένες οικονομίες. Ένα κεντρικό πρόβλημα είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης, με συνέπεια να αποθαρρύνονται και να ματαιώνονται επενδύσεις.
  • Προς αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί πάγια θέση του ΣΕΒ – και το έχουμε τεκμηριώσει με εμπεριστατωμένες μελέτες – ότι η ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας θα αυξηθεί αν αποσυμφορήσουμε το δικαστικό σύστημα, μειώνοντας τον αριθμό των εισερχόμενων υποθέσεων. Μία λύση είναι να δημιουργήσουμε επιτέλους αξιόπιστους εξωδικαστικούς μηχανισμούς επίλυσης διαφορών.
  • Αυτή την προσπάθεια ερχόμαστε να στηρίξουμε σήμερα, ως ιδρυτικό μέλος του ΟΠΕΜΕΔ, του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών. Είναι μεγάλη τιμή και προσδίδει κύρος στον Οργανισμό το γεγονός ότι πρόεδρος είναι ένα διακεκριμένος και δυναμικός πρώην δικαστικός λειτουργός, ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος.
  • Ο εξωστρεφής, δυναμικός και σύγχρονος κόσμος των επιχειρήσεων θα είναι πρωτοπόρος στη στήριξη αυτής της προσπάθειας, που θα οδηγήσει σε εκλογίκευση, απλούστευση και επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης.
  • Πιστεύω πως είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο ότι το εγχείρημα αυτό συγκεντρώνει τη στήριξη όλων των κοινωνικών εταίρων, πολλών διακεκριμένων επαγγελματικών οργανισμών, και κυρίως του ίδιου του νομικού κόσμου, δείχνοντας το δρόμο ότι η οικονομική ανάκαμψη περνά μέσα από τη συνεννόηση και τον διάλογο.
  • Εύχομαι καλή επιτυχία στην κοινή μας προσπάθεια, την οποία θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ