Κοινές θέσεις για την προώθηση της στρατηγικής της Λισαβόνας διατύπωσαν ο ΣΕΒ και Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βελγίου

Κοινό ανακοινωθέν για την προώθηση της στρατηγικής της Λισαβόνας υπέγραψαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βελγίου, σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο οποίος συνοδεύεται από ομάδα επιχειρηματιών και εκπροσώπων Φορέων.

Παρουσιάζοντας τις κοινές θέσεις της επιχειρηματικής κοινότητας των δύο χωρών για την υλοποίηση των στόχων της Λισαβόνας, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και επικεφαλής του SEV International κ. Αθανάσιος Λαβίδας τόνισε την αποφασιστικότητα των επιχειρήσεων να πιέζουν αλλά και να προσδοκούν την επιτάχυνση των μέτρων και πολιτικών που έχουν από κοινού αποφασισθεί από όλα τα κράτη-μέλη.  Όπως υπογράμμισε, είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο με την υιοθέτηση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου και την ομαλή προσαρμογή των νέων κρατών-μελών. Χρειάζεται να επανατεθούν οι προτεραιότητες, να ανανεωθεί η καθολική δέσμευση για υποστήριξη της επιχειρηματικότητας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρωπαϊκής ηπείρου και να αναληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την ανταγωνιστικότητα.  Αυτή είναι η μόνη διέξοδος για να επιτευχθούν οι στόχοι της αειφορίας, της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής και της αύξησης της απασχόλησης.

Παράλληλα ο κ. Λαβίδας κάλεσε τους Βέλγους επιχειρηματίες να εκμεταλλευθούν τη νέα δυναμική της ελληνικής οικονομίας όπως διαμορφώνεται κατά την μετα-ολυμπιακή περίοδο. Όπως τόνισε οι σύγχρονες υποδομές, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, το νέο πλαίσιο φορολογικών κινήτρων, το σύγχρονο χρηματοπιστωτικό σύστημα και κυρίως η νέα γενιά εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού αποτελούν εεχέγγυα για ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων.  Η ισχυρή παρουσία βελγικών επιχειρήσεων σε πολλές αφρικανικές χώρες και η στρατηγική γεωπολιτική θέση της Ελλάδος ως γέφυρα για εμπορικές και επενδυτικές πρωτοβουλίες στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τις Νότιες Μεσογειακές χώρες παρέχουν ισχυρά κίνητρα για δημιουργία και ενίσχυση ελληνοβελγικών επιχειρηματικών συνεργιών.

Δείτε εδώ το κοινό ανακοινωθέν.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ