Συνάντηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τα Logistics με τον Υπουργό ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη, 16/10/2012

15 Οκτωβρίου 2012 | Θέσεις & Υπομνήματα ΣΕΒ
Θεματικές: Βιομηχανία

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, είχε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τα Logistics, την οποία έχουν συγκροτήσει οι μεγαλύτερες εμπορικές, βιομηχανικές και 3PL δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα με τη στήριξη του ΣΕΒ και της Ελληνικής Εταιρίας Logistics.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν προτάσεις και συγκεκριμένες ενέργειες που στοχεύουν στην ανάδειξη του τομέα σε μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και δημιουργίας βιώσιμων θέσεων εργασίας. Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, η στενή συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη χάραξη και υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για τα Logistics θα δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη του τομέα και θα ενισχύσει το ανταγωνιστικό δυναμικό της ελληνικής οικονομίας.

Ως παρεμβάσεις άμεσης προτεραιότητας προτάθηκαν: η προώθηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών Logistics εκτός Ελλάδας για τη μεγαλύτερη προσέλκυση φορτίων, ο εκσυγχρονισμός των σιδηροδρομικών μεταφορών για την αμεσότερη προώθηση εμπορευμάτων προς τη Β. Ευρώπη  καθώς και η οριοθέτηση εξειδικευμένων και λειτουργικών εμπορευματικών κέντρων σε περιοχές προτεραιότητας, για καλύτερη οργάνωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υπουργός δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε τον κρίσιμο ρόλο των Logistics στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, στην προσπάθεια για βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και τη μείωση του κόστους. Ο κλάδος με τον δυναμισμό του μπορεί να συνεισφέρει και με επενδύσεις και εξαγωγές υπηρεσιών, που τόσο χρειαζόμαστε στη φάση αυτή. Τα θέματα που τίθενται αφορούν εν πολλοίς στο Υπουργείο μας, υπάρχουν όμως και αρκετά ζητήματα που είναι ευρύτερου κυβερνητικού ενδιαφέροντος. Η σημερινή συνάντηση είχε το νόημα εγκαθίδρυσης μιας διαρκούς συνεργασίας για να προωθηθούν σχέδια που θα έχουν θετικό αποτέλεσμα για το σύνολο της οικονομίας, για τις ελληνικές επιχειρήσεις και για την απασχόληση. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.»

Διαβάστε εδώ το Υπόμνημα της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τα Logistics προς τον Υπουργό.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ