Innovative Greeks

1 Μαρτίου 2021 | Πρωτοβουλίες
Θεματικές: Καινοτομία

Ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν την Κοινότητα των Ελλήνων της Καινοτομίας η οποία θα αξιοποιήσει τις οικονομικές προοπτικές της χώρας δημιουργώντας ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, καθώς και θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Το ψηφιακό Συνέδριο της 2-3ης Μαρτίου που σηματοδότησε την έναρξη της πρωτοβουλίας στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, καθότι περισσότεροι από 14.000 μοναδικοί επισκέπτες εγγράφηκαν και παρακολούθησαν, ενώ στη συνέχεια περαιτέρω 15.000 παρακολούθησαν τις εργασίες του.

Το Συνέδριο ένωσε υπό τη ψηφιακή του σκέπη επιτυχημένους επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο, στελέχη παγκόσμιας εμβέλειας, αναγνωρισμένους επενδυτές και σημαντικά για την εθνική καινοτομία μέλη της κυβέρνησης. Συζήτησαν από κοινού για τις εμπειρίες, τις απόψεις και τις ιδέες τους σχετικά με το πώς μπορεί να ενισχυθεί το οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα, να αξιοποιήσει τα ισχυρά του σημεία και να αποτελέσει πόλο προσέλκυσης επενδύσεων. Τα κυριότερα σημεία στα οποία συμφωνούν έχουν ως εξής:

  • Η Ελλάδα έχει γίνει πλέον ελκυστικός προορισμός για ξένες επενδύσεις.
  • Το ελληνικό οικοσύστημα έχει ωριμάσει και προσφέρει ελκυστικές εργασιακές ευκαιρίες τόσο για το διεθνές όσο και για το εγχώριο ταλέντο.
  • Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να γίνει ένα περιφερειακό hub το οποίο θα βασίζεται στα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής της εγγύτητας σε σημαντικές αγορές, της φιλικής προς το επιχειρείν κυβέρνησης της, του εξαιρετικού ανθρώπινου της κεφαλαίου και των θετικών επιδράσεων από τις πρόσφατες μεγάλες επενδύσεις.
  • Οι εγχώριοι επιχειρηματίες έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν επιχειρήσεις που απευθύνονται στις μεγάλες αγορές, επιδιώκουν τη διεθνή τους επέκταση από πολύ νωρίς και αναζητούν σοβαρή χρηματοδότηση για την υλοποίηση επενδύσεων.
  • Η Ελληνική Διασπορά είναι μία εξαίρετη δεξαμενή ταλέντων, προσωπικοτήτων που λειτουργούν ως πρότυπα και ιδεών που μπορούν να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια μεγέθυνσης του οικοσυστήματος καινοτομίας και να επιφέρουν ανάπτυξη, νέα απασχόληση και κοινωνική ευημερία.

Στα πάνελ του Συνεδρίου συζητήθηκαν από τους ειδικούς οι διαφορετικές προοπτικές του Ελληνικού Οικοσυστήματος Καινοτομίας, τα ισχυρά και αδύναμα σημεία του, καθώς και τα βασικά χαρακτηριστικά στα οποία είναι αναγκαίο να στηρίξει τις μελλοντικές του προοπτικές. Κατά συρροή επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη διεθνών εταιρειών, επενδυτές και υπεύθυνοι χάραξη πολιτικής εξέτασαν τα διαφορετικά σκέλη του οικοσυστήματος καινοτομίας. Σημειωτέο, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο και την πρόεδρο της Endeavor Ελλάδας, κ. Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου.

Το συνέδριο «Innovative Greeks» σηματοδότησε την αρχή της κοινής μας προσπάθειας ώστε να ηγηθούμε και να παλέψουμε για τη δημιουργία νέων ελληνικών ιστοριών επιτυχίας γύρω από την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα υψηλής τεχνολογίας. Οι Καινοτόμοι Έλληνες της Διασποράς είναι μια ανεκτίμητη δεξαμενή ταλέντων, ιδεών και σκληρής δουλειάς η οποία μπορεί να γίνει κρίσιμος σύμμαχος στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναβαθμίσει το οικοσύστημα καινοτομίας της με σκοπό την ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και ευημερία. Η πρόοδός μας, οι μελλοντικές πρωτοβουλίες και όλες οι σχετικές πληροφορίες θα επικοινωνηθούν σύντομα μέσω μίας ειδικής ιστοσελίδας. Μείνετε συντονισμένοι… Μείνετε καινοτόμοι!

Περισσότερες πληροφορίες

Περισσότερα...

Σχετικές Εκδηλώσεις

Σχετικά Νέα

Σχετικές Έρευνες & Εκδόσεις

Φωτογραφίες & Βίντεο

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ