Οι σύγχρονες επιχειρήσεις ως δύναμη αλλαγής και κοινωνικής προόδου – Τοποθέτηση κ. Ευθύμιου Ο. Βιδάλη, Προέδρου της ΕΕ του ΣΕΒ, στην ειδική έκδοση της ICAP – TRUE LEADERS, 30/12/2020

Κάθε εποχή έχει τις προκλήσεις της, και κάθε εποχή αναδεικνύει μια σειρά απαιτήσεων και προκλήσεων για τις επιχειρήσεις, που ταυτόχρονα αποτελούν και ευκαιρίες. Χωρίς αμφιβολία η σημερινή εποχή είναι μια εποχή επιταχυνόμενων δομικών αλλαγών. Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, η κλιματική αλλαγή, αλλά και τα νέα καταναλωτικά και επενδυτικά πρότυπα αναδιατάσσουν ολόκληρους κλάδους, ανατρέπουν επιχειρηματικά μοντέλα και υποχρεώνουν τις επιχειρήσεις, που θέλουν να διαπρέψουν και να διαδραματίσουν ηγετικό και καινοτομικό ρόλο να προσαρμοστούν και να μετασχηματιστούν.

Εξερχόμενη η χώρα μας από τη δεκαετή οικονομική κρίση και τη στιγμή που ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία τις προκλήσεις αυτές, η εμφάνιση του κορωνοϊού τις πολλαπλασίασε. Αποκάλυψε νέες αδυναμίες, ανέδειξε διαχρονικές στρεβλώσεις αλλά και νέες δυνατότητες και προοπτικές σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες, και τα συστήματα υγείας, μέχρι τον τουρισμό, την εκπαίδευση και την εργασία.

Στο επίπεδο των επιχειρήσεων, αυτές οι νέες προκλήσεις απαιτούν επιχειρηματικές ηγεσίες, ικανές να προσαρμόσουν τις οργανώσεις τους στις νέες συνθήκες και να τις αντιμετωπίσουν ως ευκαιρίες στις αγορές, για καινούργιες προσεγγίσεις με δημιουργικότητα και καινοτόμο σχεδιασμό.

Γι’ αυτό τον λόγο τα ετήσια βραβεία True Leaders της ICAP φέτος έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία. Αφορούν επιχειρήσεις, που προσαρμόζονται, αναπτύσσονται με κερδοφορία, προσελκύουν ταλαντούχα στελέχη με σύγχρονες δεξιότητες και γνώσεις και πετυχαίνουν να καινοτομούν υπηρετώντας μέσα από τη δική τους επιτυχία και έναν ευρύτερο σκοπό. Δείχνουν τον δρόμο και δημιουργούν προστιθέμενη αξία για όλη μας την κοινωνία.

Θα ήθελα, τέλος, να εξάρω το σύνολο της δουλειάς της ICAP, η οποία προσφέρει με τις υπηρεσίες της ένα πολύτιμο έργο για τη διαμόρφωση των οικονομικών πολιτικών και του επενδυτικού περιβάλλοντος της χώρας. Για να σχεδιάσουμε το μέλλον, για να προσελκύσουμε επενδύσεις, αλλά και για αντιμετωπίσουμε προβλήματα, χρειαζόμαστε αξιόπιστες μετρήσεις και δεδομένα. Η χαρτογράφηση της ελληνικής αγοράς, τόσο μέσα από τις υπηρεσίες, όσο και από τις μελέτες της ICAP αποτελούν ένα πολύτιμο εφόδιο για την αναβάθμιση της οικονομίας μας.

Με αξιόπιστα δεδομένα και με σύγχρονες, δημιουργικές και καινοτόμες ηγεσίες, οι επιχειρήσεις μας μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να αναδειχθεί στους κερδισμένους της νέας εποχής.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ