Μαρ 31

Ψηφιακό Εργαστήριο «Ο σχεδιασμός του ΥΠΕΝ για το νέο πλαίσιο χωροθέτησης μεταποιητικών δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων ΑΠΕ»

Ο ΣΕΒ διοργανώνει την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 και ώρες 11:00-13:00, ψηφιακό θεματικό Εργαστήριο με θέμα: «Ο σχεδιασμός του ΥΠΕΝ για το νέο πλαίσιο χωροθέτησης μεταποιητικών δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η υλοποίηση των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων στην πολεοδομική και χωροταξική πολιτική της χώρας, καθώς και το σύνολο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται για τον εκσυγχρονισμό και την επιτάχυνση των διαδικασιών σχεδιασμού και χωροθέτησης των παραγωγικών δραστηριοτήτων, τίθενται στο επίκεντρο των δράσεων της επόμενης περιόδου. Η αναθεώρηση των Ειδικών Χωροταξικών Πλαισίων (ΕΧΠ Βιομηχανίας και ΑΠΕ), η ολοκλήρωση του έργου αναθεώρησης των Περιφερειακών Χωροταξικών Πλαισίων (ΠΧΠ), η υλοποίηση του προγράμματος για τα νέα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ) σε όλη τη χώρα έως το 2026, η λειτουργία της Κεντρικής Υπηρεσίας Δόμησης, η σύνδεση των χρήσεων γης με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ), ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, είναι ορισμένες μόνο από τις επερχόμενες εξελίξεις, που αναμένεται να μετασχηματίσουν τις χρονοβόρες και σύνθετες διαδικασίες χωροθέτησης και εγκατάστασης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη χώρα, ενισχύοντας την επιζητούμενη ασφάλεια δικαίου.

Ο αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ταγαράς Νικόλαος και ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ και Επ. Καθηγητής κ. Μπακογιάννης Ευθύμιος, συμμετέχουν στο ψηφιακό εργαστήριο του ΣΕΒ με σκοπό αφενός να ενημερώσουν τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ για τον εν εξελίξει σχεδιασμό του ΥΠΕΝ αναφορικά με τη χωρική οργάνωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων, και αφετέρου να γίνουν αποδέκτες των ειδικότερων θεμάτων και προβληματισμών της επιχειρηματικής κοινότητας.

Τo Workshop απευθύνεται στις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ και στα συνδεδεμένα αυτών μέλη. Για τη συμμετοχή τρίτων μερών, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Γιάννη Λαϊνά, Senior Advisor του Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών του ΣΕΒ (E: ilainas@sev.org.gr, Τ:211 5006 114).

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου.

Χορηγοί της εκδήλωσης

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ