ΑΔΜΗΕ: Δωρεά από ΑΔΜΗΕ ιατρικών μηχανημάτων και αναλωσίμων

23 Μαρτίου 2020 | Νέα Μελών
Στήριξη στα νοσοκομεία της χώρας με ακτινολογικά μηχανήματα, αναπνευστήρες ΜΕΘ και μεταφοράς, ακτινολογικά μηχανήματα, ογκομετρικές αντλίες έγχυσης φαρμάκων με τα αναλώσιμά τους, ακόμη και προκατασκευασμένους οικισμούς (isobox), διαθέτοντας κονδύλι ύψους 370.000 ευρώ παρέχει ο ΑΔΜΗΕ. Παράλληλα ο στρατηγικός εταίρος του ΑΔΜΗΕ, η κινεζική State Grid, έχει δεσμευθεί ότι θα συνδράμει την ελληνική κοινωνία στη μάχη κατά της πανδημίας με την οποία έχει ήδη αναμετρηθεί η Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει μεριμνήσει για την άμεση δωρεά 500.000 προστατευτικών μασκών στο υπουργείο Υγείας και αναμένεται να προβεί σε περαιτέρω δωρεές.
Ο ΑΔΜΗΕ επικοινώνησε άμεσα με τα νοσοκομεία αναφοράς για να ενημερωθεί για τις ανάγκες τους σε εξοπλισμό. Στην προσφορά του ΑΔΜΗΕ ανταποκρίθηκαν το νοσοκομείο «Σωτηρία», το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Η προμήθεια εξοπλισμού βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης απένειμε συγχαρητήρια στον ΑΔΜΗΕ, που αυτή την κρίσιμη γα την Ελλάδα ώρα επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία. Ευχαρίστησε επίσης τη State Grid και για τις δικές της δωρεές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις ενέργειας για την προσφορά τους στην απρόσκοπτη κάλυψη των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και υγρά καύσιμα. Τον ΑΔΜΗΕ ευχαρίστησε με δηλώσεις του και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι «οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας. Κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρωτοφανή κρίση της δημόσιας υγείας».
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή που η κρίση του COVID-19 επεκτάθηκε και στη χώρα μας, ο ΑΔΜΗΕ κινητοποιήθηκε για να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της πρωτοφανούς κρίσης».

ΑΔΜΗΕ

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε. συστάθηκε σύμφωνα με το Ν. 4001/2011 και σε συμμόρφωση με την Οδηγία 2009/72/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την οργάνωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό να αναλάβει τα καθήκοντα του Διαχειριστή του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ). Στο πλαίσιο αυτό σκοπός του ΑΔΜΗΕ είναι η λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη του ΕΣΜΗΕ ώστε να διασφαλίζεται ο εφοδιασμός της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια με τρόπο ασφαλή, αποδοτικό και αξιόπιστο.

Ο ΑΔΜΗΕ από 20 Ιουνίου 2017 ακολουθεί το μοντέλο του ιδιοκτησιακά διαχωρισμένου Διαχειριστή (Ownership Unbundling) και είναι εναρμονισμένος πλήρως με την Οδηγία 2009/72/ΕΚ.
Η μετοχική σύνθεση του ΑΔΜΗΕ είναι η εξής:
– 51% ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.
– 25% ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε.
– 24% State Grid Europe Limited

Το Ελληνικό Δημόσιο είναι κάτοχος ποσοστού 51% στην ΑΔΜΗΕ Α.Ε. μέσω της ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε. από 24 Ιουλίου 2017, με την μεταβίβαση των μετοχών της ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. που κατείχε το Ελληνικό Δημόσιο και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ