WINGS: Η WINGS ICT SOLUTIONS συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Hexa-X το οποίο θα θέσει τις βάσεις για το 6G

4 Φεβρουαρίου 2021 | Νέα Μελών

H WINGS ICT Solutions βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας, της καινοτομίας, και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Ενδεικτικά αποτελεί εταίρο (μοναδικό από την Ελλάδα) στο έργο Hexa-X (https://hexa-x.eu/), το οποίο είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται, κατόπιν ανταγωνιστικής διαδικασίας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος Horizon 2020 (H2020).

To Hexa-X (ως “flagship project”) θα θέσει τις βάσεις και το πλαίσιο για την ανάπτυξη της 6ης γενιάς των κινητών / ασύρματων επικοινωνιών (6G, 6th Generation of wireless / mobile systems). Κύριος στόχος είναι να αποτελέσει έναν ισχυρότερο σύνδεσμο μεταξύ του φυσικού και ψηφιακού κόσμου, αλλά και του κόσμου βιολογίας (twinning the physical, digital and biology world). Με βάση αυτό η πρώτη ομάδα use cases, η οποία θα μελετηθεί, περιλαμβάνει θέματα όπως: “immersive telepresence”   (“πανταχού παρουσία” και με χρήση επαυξημένης πραγματικότητας) ή το  “massive use of digital twins” (“ψηφιακά αντίγραφα” του φυσικού και του βιολογικού κόσμου, με στόχο την παρακολούθηση, την βελτιστοποίηση και την δοκιμή σεναρίων, π.χ. σε τομείς όπως η βιομηχανική / γεωργική παραγωγή, η διαχείριση κρίσιμων υποδομών, η ασφάλεια, η ψηφιακή υγεία κλπ).

Το Hexa-X θα θέσει τις βάσεις για το 6G, πάνω στους ακόλουθους πυλώνες, οι οποίοι καθορίστηκαν στη βάση, όχι μόνο οικονομικών και τεχνικών κριτηρίων, αλλά και βάσει κοινωνικών κριτηρίων, ώστε να υπάρξει ουσιαστική συνεισφορά στην επίτευξη των UN SDGs (United Nations – Sustainable Development Goals). Οι πυλώνες είναι: (1)  Connected intelligence: επαύξηση / ενοποίηση της ευφυΐας της υποδομής, αλλά και “διακυβέρνηση” της ευφυΐας, προς την κατεύθυνση του να υπάρξει “trustworthy AI” (τεχνητή νοημοσύνη άξια εμπιστοσύνης), (2) Network of networks: δημιουργία και ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην συνολική υποδομή, με δραστική επαύξηση της ευελιξίας, σε ότι αφορά την αρχιτεκτονική του συστήματος (συνδεσμολογίες, λειτουργικότητα ανά κόμβο, κλπ), (3) Sustainability: έμφαση στο να έχουμε αειφόρο λειτουργία του συστήματος, ιδιαίτερα από την σκοπιά της ελαχιστοποίησης της απαιτούμενης ενέργειας (ώστε να μπορεί να καλυφθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό από ανανεώσιμες πηγές). (4) Global coverage: ανάπτυξη αποδοτικών λύσεων για την επαρκή εξυπηρέτηση αγροτικών, επαρχιακών και περιαστικών περιοχών, με στόχο την παροχή νέων υπηρεσιών, τη μείωση των ανισοτήτων και την παροχή ευκαιριών. (5) Trustworthiness: ανάπτυξη μηχανισμών ελέγχου και καθιέρωσης εμπιστοσύνης, από την πλευρά των χρηστών, προς την υποδομή, η οποία γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη και πιο ευφυής. Στο πλαίσιο αυτό εμπίπτουν  θέματα όπως η ασφάλεια των δεδομένων, καθώς και η ελεγξιμότητα της λειτουργίας και των αποφάσεων της υποδομής. (6) Extreme performance: επίτευξη ιδιαίτερα υψηλών επιδόσεων με αποδοτικό τρόπο, πχ bitrate στα επίπεδα των 100 Gbps με επαρκή χωρητικότητα.

Η WINGS είναι ο μοναδικός φορέας από την Ελλάδα που συμμετέχει στο Hexa-X. Ο κύριος ρόλος θα είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών massive twinning (βελτιστοποίηση συστημάτων παραγωγής και logistics), global coverage (παροχή υπηρεσιών σε απομακρυσμένες περιοχές), αξιόπιστης τεχνητής νοημοσύνης.

WINGS

Η WINGS ICT SOLUTIONS παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, συγκεκριμένα στα Δίκτυα και στις Υποδομές Νερού / Ενέργειας / Αερίου, στις Μεταφορές, στις Ιχθυοκαλλιέργειες και στην Ασφάλεια Τροφίμων, στην Βιομηχανική Παραγωγή (industry 4.0), στην Ψηφιακή Υγεία και στα Συστήματα Άμυνας / Ασφάλειας. Παράλληλα καλύπτει θέματα Περιβάλλοντος (ατμοσφαιρικής ρύπανσης και Έξυπνων Πόλεων (Smart Cities).

Βασίζεται σε τεχνολογίες όπως είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα δεδομένα μεγάλης κλίμακας (Big Data), οι τεχνολογίες νέφους (Cloud), τα Δίκτυα Τηλεπικοινωνιών (4G, 5G), η Επαυξημένη/Νοητή Πραγματικότητα / AR/VR. Παρέχοντας αξιόπιστες λύσεις, οι οποίες βοηθούν τις επιχειρήσεις να προβλέψουν και να βελτιώσουν τη λήψη αποφάσεων, η WINGS αυξάνει την αποδοτικότητα τους συμβάλλοντας στην ικανοποίηση των πελατών τους.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ