Ο ΣΕΒ παρών στη συνδιάσκεψη Πρoέδρων BusinessEurope στο Παρίσι 

Στις 25-26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της BusinessEurope (του κορυφαίου ευρωπαϊκού εργοδοτικού φορέα όπου ο ΣΕΒ συμμετέχει ως εκπρόσωπος της ελληνικής επιχειρηματικότητας) η Συνδιάσκεψη των Πρόεδρων στο Παρίσι, ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη Γαλλία το πρώτο εξάμηνο του 2022.  

Στην συνάντηση συμμετείχαν σχεδόν 100 εκπρόσωποι από τα 40 μέλη της BusinessEurope με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τους κκ. Παπαλεξόπουλο και Βιδάλη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη της BusinessEurope είχαν την ευκαιρία για μία εκ βαθέως ανταλλαγή απόψεων για όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα που σφραγίστηκε από την έγκριση μίας κοινής διακήρυξης της Συνδιάσκεψης των Προέδρων προς τη γαλλική προεδρία.  

Στην κοινή τους διακήρυξη, οι εργοδοτικοί φορείς τόνισαν την αυξανόμενη ανησυχία τους για το αντίκτυπο πολλαπλών νομοθετικών προτάσεων που πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στις παγκόσμιες αγορές και δημιουργούν δυσανάλογο διοικητικό βάρος σε εταιρίες που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις από την πανδημία.  Ως εκ τούτου, τα μέλη της BusinessEurope απεύθυναν έκκληση προς τη γαλλική προεδρία να εστιάσει στην αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας μέσω της μείωσης της πολυπλοκότητας της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και την δημιουργία ενός κανονιστικού πλαισίου που θα επιτρέψει στην ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πράσινη μετάβαση.   

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που διοργανώθηκε στις 25 Νοεμβρίου στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Παρισίου, οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας από την Υπουργό Βιομηχανίας της κυβέρνησης, Agnès Pannier-Runacher.   

Το πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης των Προέδρων έκλεισε με την επίσκεψη των μελών στον Πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron όπου πραγματοποιήθηκε μία ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στην καθημερινή τους λειτουργία.  Στην εν  λόγω συνάντηση, ο ΣΕΒ εκπροσωπήθηκε από τον κ. Βιδάλη, πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής.   

Η διακήρυξη της Συνδιάσκεψης των Προέδρων είναι διαθέσιμη εδώ.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ