Εκπαίδευση υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας της Διπλωματικής Ακαδημίας

Συνεχίζονται οι κοινές δράσεις ανάμεσα σε ΣΕΒ και Υπουργείο Εξωτερικών, για τη στήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της εξαγωγικής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε και φέτος η εκπαίδευση από την πλευρά του ΣΕΒ των υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας της Διπλωματικής Ακαδημίας, την Πέμπτη 24/2.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, η κα. Μακρυγιάννη, Senior Advisor ExportReady, ενημέρωσε τη νέα σειρά διπλωματών για τις ανάγκες και τους στόχους των εξαγωγικών επιχειρήσεων, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν περαιτέρω τα μερίδιά τους στις παγκόσμιες αγορές. Δεδομένου ότι η διεθνής επιχειρηματικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διπλωματία της χώρας, εξήγησε πως οι στόχοι των εξαγωγικών επιχειρήσεων μπορούν να υποστηριχθούν από τη διπλωματία.

Η κα. Μακρυγιάννη ανέλυσε τη στροφή της διπλωματίας προς τις οικονομικές εξελίξεις στις διεθνείς αγορές και το σύγχρονο ρόλο της διπλωματίας στο διεθνές εμπόριο και στην προώθηση των εξωστρέφειας.

Τόνισε ιδιαίτερα, πώς η δημιουργία από την Πρεσβεία, ενός ισχυρού δικτύου επικοινωνίας, με τοπικές εταιρίες, θα αποτελέσει κλειδί για τις υπηρεσίες δικτύωσης που θα προσφέρουν στους Έλληνες εξαγωγείς. Αυτό ισχύει οριζόντια για όλες τις αγορές, κυρίως όμως αφορά αυτές των τρίτων χωρών, που η παρουσία της διπλωματικής οικονομίας είναι το μοναδικό εργαλείο στα χέρια των εξαγωγέων.

Τέλος, τους ενημέρωσε για την καλή γνώση των εξελίξεων στις τοπικές αγορές και την ανάγκη επικοινωνίας με τον ΣΕΒ, με σκοπό να διοργανώνονται επιχειρηματικές αποστολές, εκεί όπου υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύντομα ο ΣΕΒ θα διοργανώσει συνάντηση δικτύωσης μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, μελών του και τους υποψήφιους Ακολούθους Πρεσβείας.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ