ABB: Η ABB ανακοίνωσε ότι η Microsoft έγινε μέλος του Κινήματος Ενεργειακής Αποδοτικότητας

4 Ιουλίου 2022 | Νέα Μελών

H ABB συνεργάζεται με την Microsoft για την ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας, στο δρόμο προς την μείωση εκπομπών

Η συνεργασία υπογραμμίζει την κοινή γραμμή για περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις λειτουργίες και την ενίσχυση της απανθρακοποίησης στις βιομηχανίες
Η ABB ανακοίνωσε σήμερα ότι η Microsoft έγινε μέλος στο Κίνημα Ενεργειακής Αποδοτικότητας. Το Κίνημα Ενεργειακής Αποδοτικότητας ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021, ως μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της ενημέρωσης και των δράσεων για τον περιορισμό των ενεργειακών καταναλώσεων και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι εταιρίες καλούνται να γίνουν μέλη του κινήματος και να κάνουν μια δημόσια δέσμευση ώστε να εμπνεύσουν και άλλους και να λάβουν και εκείνοι δράση. Μέχρι σήμερα, η Microsoft είναι ο μεγαλύτερος εταιρικός συνεργάτης- μέλος αυτής της πρωτοβουλίας.

Η ενεργειακή αποδοτικότητα γίνεται όλο και πιο επείγουσα ανάγκη στις βιομηχανίες, καθώς αναζητούν τρόπους και ευκαιρίες να περιορίσουν το αποτύπωμα άνθρακα, να αντιμετωπίσουν τα ενεργειακά κόστη και την αυξανόμενη ζήτηση ώστε να χαράξουν μια πιο βιώσιμη πορεία. Μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε εκ μέρους της ABB, έδειξε ότι η ενεργειακή αποδοτικότητα είναι στις προτεραιότητες των επιχειρήσεων παγκοσμίως. Σύμφωνα με την έρευνα, 89 τοις εκατό των βιομηχανιών που συμμετείχαν σκοπεύουν να αυξήσουν τις επενδύσεις ενεργειακής αποδοτικότητας των λειτουργιών τους τα επόμενα πέντε χρόνια, με 54 τοις εκατό να στοχεύει στο ουδέτερο ισοζύγιο εκπομπών μέσα σε αυτή την χρονική περίοδο.

«Η πιο πράσινη ενέργεια, είναι η ενέργεια που ποτέ δεν χρησιμοποιούμε», είπε ο Tarak Mehta, President of Motion της ABB. «Με 45 τοις εκατό της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας να χρησιμοποιείται στους ηλεκτροκινητήρες που λειτουργούν σε κτίρια και βιομηχανίες, η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας είναι σημαντική στρατηγική απόφαση για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Οι ψηφιακές λύσεις υψηλής ενεργειακής απόδοσης είναι πολύ σημαντικές για να επιταχύνουμε την πρόοδο και είμαι ενθουσιασμένος που η Microsoft και η ABB έχουν κοινή προσέγγιση στα ζητήματα ενεργειακής αποδοτικότητας.»

«Η Microsoft έγινε μέλος του Κινήματος Ενεργειακής Αποδοτικότητας για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της παγκόσμιας προόδου σε ζητήματα ενεργειακής αποδοτικότητας και περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου» είπε η Elisabeth Brinton, Corporate Vice President Sustainability, της Microsoft. «H Microsoft έχει δεσμευτεί να φτάσει το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2030 και να περιοριστεί στην αποκλειστική χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2025. Αυτοί οι στόχοι είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με το Κίνημα Ενεργειακής Αποδοτικότητας της ABB. Αυτό θα υποστηρίξει περαιτέρω την υπάρχουσα συνεργασία μας ώστε να βοηθήσουμε και σε άλλους τομείς, όπως αυτοί των κατασκευών, των μεταφορών αλλά και δήμους, για καλύτερη λήψη αποφάσεων και καλύτερα αποτελέσματα αποδοτικότητας.»

Από την πλευράς της η ABB το 2021 περιόρισε τις εκπομπές του θερμοκηπίου κατά 28 τοις εκατό σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Σύμφωνα με τη Στρατηγική βιωσιμότητας 2030, η ABB έχει δεσμευτεί ότι θα εξασφαλίσει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Πέρα από το πλάνο για τις δικές της εγκαταστάσεις, η ABB δεσμεύεται να υποστηρίξει τους πελάτες της στον περιορισμό των ετήσιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον κατά 100 μεγατόνους μέχρι το 2030, που αντιστοιχεί με τις εκπομπές 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων. Με συνεργάτες όπως η Microsoft,το Deutsche Post DHL Group και η Alfa Laval, το Κίνημα Ενεργειακής Αποδοτικότητας συνδέει ένα οικοσύστημα εταιριών και ανθρώπων με κοινούς στόχους και τρόπο σκέψης ώστε να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για απανθρακοποίηση.

Έχοντας πρόσφατα γιορτάσει πέντε χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας στο πλαίσιο του ABB AbilityTM, την ψηφιακή πλατφόρμα της ABB, η ανακοίνωση για το Κίνημα Ενεργειακής Απόδοσης ενισχύει περαιτέρω την κοινή προσπάθεια της Microsoft και της ABB να βελτιώνουν την τεχνολογία και να καινοτομούν συνεχώς για να υποστηρίξουν τους πελάτες τους να διαχειριστούν ζητήματα βιωσιμότητας. Οι λύσεις του ABB Ability™, με τη χρήση της πλατφόρμας Microsoft Azure σε συνδυασμό με τεχνολογίες AI, machine learning-based analytics και προηγμένες τεχνολογίες cloud computing, ενισχύουν μια γκάμα βιομηχανικών χρήσεων για να βοηθήσουν τους οργανισμούς να βελτιστοποιήσουν τον τρόπο που αξιοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια. Ένα νέο whitepaper της ABB επισημαίνει ορισμένες από τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την ψηφιοποίηση και το industrial Internet of Things με αποτέλεσμα λειτουργίες πιο ενεργειακά αποδοτικές.

ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex). Η ABB είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας, ώστε να επιτύχει ένα πιο παραγωγικό και βιώσιμο μέλλον. Συνδέοντας κατάλληλα λογισμικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της στους τομείς του Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, του Βιομηχανικού Αυτοματισμού, καθώς και των Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, η ABB επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσει την απόδοση σε νέα επίπεδα. Με μια ιστορία διακρίσεων και υπεροχής που μετρά πάνω από 130 χρόνια, η επιτυχία της ABB καθοδηγείται από 105.000 ταλαντούχους εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ