Δεκ 08

Διαδικτυακή εκδήλωση του UN Global Network Hellas “Connecting the dots for Gender Equality”

Το UN Global Compact Network Hellas διοργανώνει διαδικτυακά την εκδήλωση “Connecting the dots for Gender Equality”, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 16:00, εστιάζοντας σε μια από τις πιο επίμονες προκλήσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο την Ισότητα των Φύλων.

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η ανισότητα των φύλων εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, όπως έχει δηλώσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. Παράγοντες όπως η οικονομική αστάθεια, η πανδημία, οι ανθρωπιστικές κρίσεις, οι συγκρούσεις και η κλιματική αλλαγή εντείνουν τις ανισότητες, καθώς επηρεάζουν δυσανάλογα τις γυναίκες και τα κορίτσια. Ταυτόχρονα, η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την οικοδόμηση ενός συμπεριληπτικού και βιώσιμου μέλλοντος και απαραίτητη προϋπόθεση για μια μετασχηματιστική προσέγγιση της οικονομίας.

Απηχώντας τις παγκόσμιες, ευρωπαϊκές και τοπικές εξελίξεις γύρω από το θέμα, η εκδήλωση “Connecting the dots for Gender Equality” διασυνδέει εκπροσώπους της Κυβέρνησης, των Ηνωμένων Εθνών, των επιχειρήσεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών με στόχο να προσεγγιστεί το ζήτημα της ισότητας των φύλων πολύπλευρα και πολυεπίπεδα. Περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου ομιλίες για τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στον SDG 5 «Ισότητα των Φύλων», καθώς και ένα πολυσυμμετοχικό διάλογο που αφορά την αντιμετώπιση των στερεοτύπων φύλου στη χώρα μας και την ανάδειξη επιχειρηματικών πρακτικών που εστιάζουν στην εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων στην απασχόληση.

Το UN Global Compact Network Hellas με τη συγκεκριμένη εκδήλωση συνεχίζει τον κύκλο των ανοιχτών συζητήσεων που διεξάγει για θέματα υψηλής προτεραιότητας στην ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της συνεργασίας -όπως ορίζει ο SDG 17- για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνατοτήτων και την ανάληψη ουσιαστικής δράσης που αποσκοπεί στη διασφάλιση της πλήρους ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ