Συνάντηση της Επιτροπής Εξωστρέφειας του ΣΕΒ με στελέχη του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, μελών της Επιτροπής Εξωστρέφειας του ΣΕΒ και στελεχών του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών από Ασία και Ωκεανία, ήτοι Αυστραλία, Ιαπωνία, Ινδία, Κίνα, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη και Ταϋλάνδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης και οι νέοι 9 Ακόλουθοι ΟΕΥ που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο Υπουργείο. Η συνάντηση εντάσσεται σε μία σειρά κοινών δράσεων που έχουν δρομολογήσει ΣΕΒ και ΥΠΕΞ για τη στήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της εξαγωγικής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων που αποβλέπουν στην εξειδίκευση των υπηρεσιών που παρέχουν τα Γραφεία ΟΕΥ προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, ενώ οι εκπρόσωποι των εταιριών είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην εξαγωγική τους δραστηριότητα. Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση των αγορών της Ωκεανίας και της Ασίας από τα στελέχη των Γραφείων ΟΕΥ Σύδνεϋ, Τόκυο, Νέου Δελχί, Πεκίνου, Σεούλ, Σιγκαπούρης και Μπανγκόκ.

Κοινή αντίληψη των συμμετεχόντων ήταν ότι παρά τις υπάρχουσες αντικειμενικές δυσκολίες και κυρίως όσον αφορά στην ελλιπή στελέχωση και πόρων, τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) αποτελούν σημαντικότατο δίαυλο επικοινωνίας των ελληνικών εξωστρεφών επιχειρήσεων με τις κατά τόπους κρατικές υπηρεσίες και εμπορικούς εταίρους. Τα στελέχη των Γραφείων ΟΕΥ βρίσκονται στη διάθεση των ενδιαφερομένων ελληνικών επιχειρήσεων, με σκοπό την υποστήριξη των προσπαθειών τους σε παραδοσιακές αλλά και νέες αγορές.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ