Ανακαλύψτε την αγορά της Ρουμανίας μέσα από το ExportGate της Eurobank

18 Μαΐου 2023 | Νέα Μελών

H αγορά της Ρουμανίας είναι ανοιχτή στο διεθνές εμπόριο, το οποίο αντιπροσωπεύει το 87% του ΑΕΠ της. Η χώρα εξάγει κυρίως μηχανήματα, ηλεκτρικό εξοπλισμό, οχήματα και συναφή εξοπλισμό μεταφορών, κοινά μέταλλα και ορυκτά προϊόντα. Ωστόσο αποτελεί σημαντική αγορά εισαγωγών υπηρεσιών κυρίως στους τομείς των επικοινωνιών, πληροφορικής και ταξιδιών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί τον σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της Ρουμανίας με τους κύριους εξαγωγικούς προορισμούς να περιλαμβάνουν την Γερμανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και τη Γαλλία.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται κυρίως σε εξαγωγές μετάλλων, πετρελαιοειδών, φρούτων και ξηρών καρπών. Το 2022, οι εξαγωγές της Ελλάδας στην Ρουμανία ανήλθαν τα US$1.88 δις.

Η αγορά της Ρουμανίας αποτελεί μια μεγάλη εγχώρια αγορά με ισχυρή βιομηχανική παράδοση και ένα καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για την ανάπτυξη ενός σημαντικού βιομηχανικού τομέα, ιδιαίτερα της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και των υπηρεσιών. Το φορολογικό καθεστώς ευνοεί εξίσου τις βιομηχανικές επενδύσεις και τις πρωτοβουλίες start up, εφόσον η Ρουμανία έχει έναν από τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην ΕΕ.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα στοιχεία για την Ρουμανία καθώς και για περισσότερες από 180 χώρες μέσω του Exportgate, τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη διεθνούς εμπορίου. η οποία προσφέρει:

  • Τάσεις αγοράς και συμπεριφορά καταναλωτή ανά χώρα
  • Χρήσιμα εργαλεία για τον όγκο και την αξία των εισαγωγών-εξαγωγών ανά προϊόν από και προς τη χώρα ενδιαφέροντος
  • Δυναμική πληροφόρηση για μακροοικονομικά, θέματα
  • Στατιστικά στοιχεία

Παράλληλα, τα μέλη έχουν την δυνατότητα ένταξης στο «Trade Club Alliance», του 1ου παγκοσμίου online επιχειρηματικού δικτύου, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συλλέξουν πληροφορίες για αγορές στόχους καθώς και να έρθουν σε επαφή με εμπορικούς συνεργάτες.

Το Trade Club Alliance έχει παρουσία σε πάνω από 30 χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία, Καναδάς κ.ά.). Σταδιακά θα καλύπτονται και επιπλέον χώρες στην Ασία προσφέροντας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες δικτύωσης στις επιχειρήσεις, προκειμένου να εντοπίσουν πιθανούς συνεργάτες, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία δικτύωσης βασισμένα σε τεχνητή νοημοσύνη.

Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η ένταξη της Bank of China στο δίκτυο με την επέκταση του Trade Club Alliance στην αγορά της Κίνας.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα παραπάνω στοιχεία κάνοντας εγγραφή εδώ.

Eurobank

Ο Όμιλος Eurobank, αποτελούμενος από την Τράπεζα Eurobank Α.Ε. (Eurobank) και τις θυγατρικές της, είναι ένας ισχυρός χρηματοοικονομικός οργανισμός με παρουσία σε 6 χώρες, σύνολο ενεργητικού €81,5 δισ. και ανθρώπινο δυναμικό 11.222 εργαζόμενους. Η μητρική εταιρεία του Ομίλου Eurobank είναι η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (Eurobank Holdings).

Με συνολικό δίκτυο 616 σημείων εξυπηρέτησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, o Όμιλος Eurobank παρέχει ένα ολοκληρωμένο φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Στην Ελλάδα, η Eurobank δραστηριοποιείται με δίκτυο λιανικής τραπεζικής, εξειδικευμένα κέντρα εξυπηρέτησης επιχειρήσεων, δίκτυο private banking και δυναμική ψηφιακή παρουσία. Στο εξωτερικό ο Όμιλος Eurobank έχει παρουσία σε 5 χώρες, στη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Κύπρο, το Λουξεμβούργο και το Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο).

Η φιλοσοφία του Ομίλου Eurobank εστιάζει στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πελάτες του, δίνοντας έμφαση στις εξειδικευμένες και διαφορετικές ανάγκες τους.

Πέρα από την επιχειρηματική της δραστηριότητα, η Eurobank σχεδιάζει με συνέπεια δράσεις που αφορούν σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και εφαρμόζει υπεύθυνες πρακτικές που προάγουν τη διαφάνεια και την επιχειρηματική ηθική. Συνδέει τις επιχειρηματικές αποφάσεις με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την κοινωνική υπευθυνότητα και την ορθή εταιρική διακυβέρνηση (ESG).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ