Μαρ 13

Σεμινάριο 3/2024 «Diversity & Inclusion»

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: 13, 14/03/2024, 09:30-14:30

Διάρκεια σεμιναρίου: 10 ώρες

Τρόπος διεξαγωγής: Zoom platform

Μέγιστος Αριθμός ατόμων: 25

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν για στελέχη εταιρειών-μελών του ΣΕΒ, με συμβολικό τίμημα €50 ευρώ υπέρ του Φιλανθρωπικού Σωματείου Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία».

Προθεσμία αίτησης συμμετοχής: 8/3/2024

Προθεσμία πληρωμής ποσού για την κατοχύρωση της συμμετοχής: 11/3/2024

 

Στόχοι Σεμιναρίου

Το Σεμινάριο αυτό αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των στελεχών με τη γνώση και τις δεξιότητες για την ανάπτυξη συμπερίληψης στους Οργανισμούς, την κατανόηση της έννοιας της διαφορετικότητας (φυλή, φύλο, ηλικία, εθνικότητα, υπόβαθρο κ.ά.), την διερεύνηση των επιπτώσεων της προκατάληψης στη λήψη αποφάσεων και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος συμπερίληψης που αναγνωρίζει την αξία των διαφορών.

Περιεχόμενο Σεμιναρίου

To σεμινάριο αναπτύσσεται γύρω από την εξής θεματολογία:

  • H αξία της διαφορετικότητας στους Οργανισμούς
  • Η υποσυνείδητη προκατάληψη και οι επιπτώσεις της
  • Οι ‘μικροεπιθέσεις’ στην διαφορετικότητα
  • Συμπεριληπτική επικοινωνία
  • Κτίζοντας συμπεριληπτικές ομάδες
  • Συμπεριληπτική Ηγεσία
  • Πολιτικές συμπερίληψης.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη όλων των ιεραρχικών επιπέδων που επιθυμούν να συμβάλλουν ατομικά είτε με τις ομάδες τους στην ανάπτυξη της συμπερίληψης στους Οργανισμούς.
  • Σε στελέχη ανθρωπίνων πόρων που επιθυμούν να γνωρίσουν και να εφαρμόσουν εργαλεία  και πρακτικές ενδυνάμωσης της κουλτούρας συμπερίληψης στον Οργανισμό τους.

Εισηγήτρια

 Νόρα Γκικοπούλου, Teaching  Fellow, Alba Graduate Business School, The American College of Greece, Head of People Development, Agile Actors

 Η κυρία Γκικοπούλου είναι επαγγελματίας στον χώρο του coaching και της συμβουλευτικής ομάδων. Από το 2008, έχει εξειδικευθεί στο coaching στελεχών ανώτερης ιεραρχικής βαθμίδας, σε ευρύ αριθμό Οργανισμών. Η επαγγελματική πορεία της κυρίας Γκικοπούλου συνδυάζει εμπειρία από διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας. Τα τελευταία 15 χρόνια, έχει εργαστεί ως σύμβουλος Ανθρωπίνων Πόρων και Ανάπτυξης Στελεχών, τόσο σε εταιρικά όσο και σε ανθρωπιστικά περιβάλλοντα. Έχει εργαστεί για 7 χρόνια στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ως Υπεύθυνη Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, παρέχοντας coaching και υποστήριξη ομάδων σε ιατρικό προσωπικό σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνη του τμήματος Ανάπτυξης Ανθρώπων στην εταιρία Agile Actors, όπου έχει τη συνολική ευθύνη για την δημιουργία ενός καινοτόμου μοντέλου coaching για τον Οργανισμό, όπου τα έμπειρα στελέχη της εταιρίας λειτουργούν ως coaches και μέντορες για τους νεότερους συναδέλφους και συμβάλλουν ενεργά στο σχεδιασμό του πλάνου καριέρας τους, αλλά και στις επόμενες επαγγελματικές τους αποφάσεις κι επιλογές, μέσα από μία προσέγγιση η οποία εστιάζει στη συνεργατική μάθηση και στην επίτευξη της αλλαγής, μέσα από την ενδυνάμωση των ανθρώπων και την ανάπτυξη των αντίστοιχων δεξιοτήτων και συμπεριφορών.

Η κυρία Γκικοπούλου έχει πτυχίο στην Ψυχολογία και μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Καριέρας και το Coaching. Επίσης, έχει ολοκληρώσει σπουδές στη Θετική Ηγεσία και στη Οργανωσιακή Μάθηση. Σκοπός της είναι να υποστηρίζει και να ηγείται ομάδων και οργανισμών με στόχο την αποτελεσματική αλλαγή τόσο σε προσωπικό όσο και σε οργανωσιακό επίπεδο.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ