Απρ 25

Θεματικό Εργαστήριο ΣΕΒ «Επιτροπές Ελέγχου: Κύριος Πυλώνας της Εταιρικής Διακυβέρνησης»

Για τις εισηγμένες εταιρείες, η εταιρική διακυβέρνηση συνιστά αναγκαίο εργαλείο για τη διατήρηση της αξιοπιστίας τους, την προστασία του εταιρικού συμφέροντος, τη δημιουργία αξίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους στον παγκόσμιο επενδυτικό στίβο.

Σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή και κύριος πυλώνας του συστήματος της εταιρικής διακυβέρνησης  είναι οι επιτροπές ελέγχου.

Μετά τον νέο νόμο για την εταιρική διακυβέρνηση αλλά και τον νέο Κώδικα του ΕΣΕΔ, εντείνεται η ανάγκη των επιχειρήσεων για ενημέρωση και διευκρινίσεις σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας των επιτροπών ελέγχου, τις καλές διεθνείς πρακτικές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους στην εκτέλεση του έργου τους.

Πώς άλλαξαν οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις των Επιτροπών Ελέγχου μετά τον νόμο για την εταιρική διακυβέρνηση; Ποιες προκλήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Πρόεδροι και τα μέλη τους, υπό το φως και του πλαισίου για το esg και ποιοι είναι οι παράγοντες που εξασφαλίζουν την επιτυχία του έργου τους; Ποιος ο ρόλος του risk officer και πώς πρέπει να γίνεται η επικοινωνία του με την Επιτροπή Ελέγχου; Πώς πρέπει να μεταφέρονται τα σημαντικά μηνύματα στα Διοικητικά Συμβούλια;

Και τέλος, τι διδάγματα παίρνουμε από γνωστές υποθέσεις αποτυχίας εντοπισμού κρίσιμων ζητημάτων από επιτροπές ελέγχου;

Στα παραπάνω ερωτήματα θα απαντήσουν ο Πρόεδρος της ΕΛΤΕ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος και η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Νατάσα Στάμου καθώς και μέλη Επιτροπών Ελέγχου εισηγμένων εταιρειών και στελέχη της αγοράς με σημαντική εμπειρία στα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των επιτροπών ελέγχου στο ειδικό θεματικό εργαστήριο με τίτλο «Επιτροπές Ελέγχου: Κύριος Πυλώνας της Εταιρικής Διακυβέρνησης» που οργανώνει ο ΣΕΒ την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 και ώρες 16:00 – 18:00 στο Ολυμπιακό Μουσείο του Golden Hall.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το ειδικό θεματικό εργαστήριο επικοινωνήστε με την κ. Αθηνά Βουνάτσου, Senior Advisor Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών του ΣΕΒ (Τ: 2115006119, E: avounatsou@sev.org.gr)

 

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ