GIZELIS ROBOTICS: Συμμετέχει στο πρόγραμμα υψηλής τεχνολογίας “HybridR”

26 Μαρτίου 2024 | Νέα Μελών

HybridR: To καινοτόμο ρομποτικό σύστημα υβριδικών κατεργασιών νέας γενιάς για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και του Industry 4.0

Η Gizelis Robotics επιβεβαιώνοντας την διαχρονική της δέσμευση στη διαρκή εξέλιξη και αναβάθμιση των τεχνολογικών της δυνατοτήτων, και με στόχο την παροχή σύγχρονων λύσεων αυτοματισμού και ρομποτικής για τη βιομηχανία στην Ελλάδα και στις αγορές του εξωτερικού, συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα τεχνολογίας HybridR.

Το έργο HybridR στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ευέλικτου υβριδικού ρομποτικού συστήματος, το οποίο θα ενσωματώνει τεχνολογίες εναπόθεσης υλικού (Additive Manufacturing ΑΜ), αφαίρεσης υλικού και οπτικής μετρολογίας.

Σημειώνεται ότι οι κατεργασίες εναπόθεσης υλικού (Additive Manufacturing/ΑΜ) είναι από τις πιο σημαντικές και ραγδαία αναπτυσσόμενες μη συμβατικές εφαρμογές, λόγω των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων που προσφέρουν όσον αφορά την ευελιξία, την δυνατότητα παραγωγής πολύπλοκων γεωμετρικά κομματιών, και τον υψηλό βαθμό αξιοποίησης των υλικών. Επειδή, όμως στην πλειονότητα των περιπτώσεων το ΑΜ δεν μπορεί παράξει τελικά, λειτουργικά προϊόντα, με χαρακτηριστικά που απαιτούν πολύ υψηλή ακρίβεια ή επιφάνειες με χαμηλή τραχύτητα, για αυτό απαιτούνται περαιτέρω κατεργασίες αφαίρεσης υλικού (φρεζάρισμα, λείανση κ.τλ.).

Η Gizelis Robotics με ισχυρή τεχνογωσία στα ρομποτικά συστήματα και τους αυτοματισμούς, με μεγάλη εμπειρία σε τεχνολογίες κατεργασίας με Ρομπότ και διαθέτοντας σύγχρονες μηχανολογικές/ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις με δυνατότητα πραγματοποίησης δοκιμών στο σύγχρονο εργοστάσιό της στο Σχηματάρι, έχει αναλάβει Συντονιστής του έργου HybridR. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, επίσης, το εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Πανεπιστημίου Πατρών (LMS), και η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας παροχής λογισμικού IRIDA Labs A.E. για Ενσωματωμένα Συστήματα Υπολογιστικής Όρασης (Embedded Computer Vision).

Ο κ. Ευάγγελος Γκιζελής, Founder & CEO της Gizelis Robotics δήλωσε σχετικά: «Με τη συμμετοχή μας στο καινοτόμο πρόγραμμα HybridR επιβεβαιώνεται ότι η τεχνολογική καινοτομία βρίσκεται βαθιά στο DNA της Gizelis Robotics. Η εταιρία μας, ως η πιο σύγχρονη εταιρία ρομποτικών λύσεων, προϊόντων και βιομηχανικών εφαρμογών στην Ελλάδα, αναπτύσσει διαρκώς πρωτοποριακή τεχνολογία αιχμής, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και του Industry 4.0».

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα HybridR χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» (Β’ Κυλος)

Περισσότερα στο www.grobotics.eu

GIZELIS ROBOTICS

Η εταιρεία GIZELIS ROBOTICS ιδρύθηκε για να προσφέρει στην Παγκόσμια Βιομηχανία υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Αποτελεί τη νεότερη εταιρεία του ομίλου εταιρειών της ΓΚΙΖΕΛΗΣ ΑΕ, που είναι από τους παλαιότερους κατασκευαστές μηχανημάτων επεξεργασίας ελασμάτων στον κόσμο με εξαγωγές άνω του 80% της παραγωγής της.

Οι μηχανικοί και οι τεχνικοί που την απαρτίζουν έχουν πολυετή εμπειρία πάνω στον τομέα της ρομποτικής, με πολυάριθμες εφαρμογές στο χώρο της Βιομηχανίας. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο Σχηματάρι Βοιωτίας, μπορεί να αναπτύσσει νέες εφαρμογές και να κάνει όλες τις απαραίτητες δοκιμές που χρειάζονται για να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Η GIZELIS ROBOTICS αποτελεί τον ενδεδειγμένο Σύμβουλο/Συνεργάτη που έχει στόχο την ανάπτυξη και θέλει να ηγηθεί της αγοράς που δραστηριοποιείται. Στόχος της είναι η παροχή «Λύσεων Συστημάτων Αυτοματοποίησης» που θα οδηγήσουν στην αύξηση της Παραγωγικότητας, της Ποιότητας, της Ευελιξίας και της Προσαρμοστικότητας στις συνεχείς αλλαγές της αγοράς και των αναγκών των πελατών.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ