Με πρωτοβουλία του ΣΕΒ, η THEON SENSORS υποδέχθηκε στελέχη του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών

Κατά την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, 15 υπάλληλοι του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ελληνικής εταιρίας συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης, THEON SENSORS S.A., στο Κορωπί Αττικής και ενημερώθηκαν για την πορεία του Ομίλου ΤΗΕΟΝ.

Η THEON INTERNATIONAL PLC, η μητρική εταιρία του διεθνούς ομίλου ΤΗΕΟΝ, διακρίνεται για τη δυναμική διεθνή της παρουσία στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, καθώς και για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών διαλειτουργικότητας, με παγκόσμιο αποτύπωμα, προσφέροντας προϊόντα υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και υψηλής ποιότητας κατασκευής.

Την παρουσίαση του Ομίλου και της δραστηριότητάς του, έκανε ο κ. Βασίλειος Σαββαΐδης, Managing Director, ενώ στη συνέχεια τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Κωνσταντίνος Ξενικάκης, Προϊστάμενος Συμβάσεων, ξενάγησαν τα στελέχη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Ο Όμιλος ΤΗΕΟΝ, ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του το 1997 από την Ελλάδα, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο. Έχει θυγατρικές εταιρίες και γραφεία στην Αθήνα, στο Kempen (Γερμανία), στο Άρλινγκτον (Η.Π.Α.), στο Άμπου Ντάμπι (ΗΑΕ), στο Ντουμπάι (ΗΑΕ), στο Ζουγκ (Ελβετία), στην Κοπεγχάγη (Δανία) και στη Σιγκαπούρη, ενώ διατηρεί δραστηριότητες στο Ριάντ (Σαουδική Αραβία), σε συνδυασμό με εγκαταστάσεις παραγωγής σε Αθήνα και συμπαραγωγής στο Wetzlar (Γερμανία) και Plymouth (ΗΠΑ). Μέσα από αυτό το δίκτυο εταιριών, γραφείων και εγκαταστάσεων σε όλο τον κόσμο, ο Όμιλος THEON διαθέτει περισσότερα από 150.000 συστήματα σε υπηρεσία με Ένοπλες και Ειδικές Δυνάμεις σε 68 χώρες σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 24 ανήκουν στο ΝΑΤΟ. Οι εξαγωγές του ομίλου αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 95% του συνολικού του τζίρου.

O κ. Σαββαϊδης δήλωσε: «Η πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΒ έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρία μας να παρουσιάσει τις δυνατότητες και το έργο της στα Στελέχη του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς επίσης και τα πιθανά προβλήματα που προκύπτουν με τις συναλλαγές της εταιρίας με τρίτες χώρες εκτός Ευρώπης, αλλά και πως η συμβολή του Υπουργείου Εξωτερικών μπορεί να διευκολύνει την εμπορική δραστηριότητά μας. Δημιουργώντας λοιπόν πιο στενές σχέσεις εμπιστοσύνης, μοιραζόμαστε αμφότερες εμπειρίες και χτίζουμε τις κατάλληλες βάσεις που θα βοηθήσουν να υπερκεράσουμε τυχόν αδυναμίες του μέλλοντος.»

Από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών, ο Διευθυντής της Β1 Δ/νσης, που συντόνισε την επίσκεψη, κ. Α. Μιχαλόπουλος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄, επιβεβαίωσε τη διαθεσιμότητα των στελεχών του κλάδου ΟΕΥ τόσο της Κεντρικής Υπηρεσίας όσο και των κατά τόπους Γραφείων ΟΕΥ για την υποστήριξη της εξωστρεφούς δραστηριότητας.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων εργασίας που διοργανώνουν από κοινού ΣΕΒ και Υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την εποικοδομητική συνεργασία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στο εξωτερικό εμπόριο.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ