Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Ο ΤΙΤΑΝ στη λίστα των Financial Times «Europe’s Climate Leaders»

1 Μαΐου 2024 | Νέα Μελών

Ο ΤΙΤΑΝ αναγνωρίστηκε ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στην Ευρώπη που ηγούνται των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σύμφωνα με την τέταρτη έκδοση της λίστας «Europe’s Climate Leaders»  που δημοσίευσαν οι Financial Times. Αυτή η αναγνώριση υπογραμμίζει τη διαρκή δέσμευση του Τιτάνα για αριστεία στην περιβαλλοντική διαχείριση και τις βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές. Επιπλέον, αναδεικνύει την επιταχυνόμενη πρόοδο της εταιρίας προς την επίτευξη ουδέτερου αποτυπώματος άνθρακα, σε ευθυγράμμιση με τη στρατηγική της για το 2026 για πράσινη ανάπτυξη.

Τα κριτήρια επιλογής αναδεικνύουν τις εταιρίες που έχουν επιτύχει τη μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου Scope 1 και 2 (άμεσες εκπομπές CO₂ και έμμεσες εκπομπές CO₂ από την ηλεκτρική ενέργεια) κατά τη διάρκεια μιας πενταετίας (2017-2022). Οι προσπάθειες του Τιτάνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής του εξασφάλισαν μία θέση στη λίστα «Europe’s Climate Leaders», καθώς πέτυχε συνολική μείωση των εκπομπών CO2 κατά 18,1% τη συγκεκριμένη περίοδο. Επιπλέον, σημαντικοί παράγοντες γι’ αυτή την αναγνώριση είναι η διαφάνεια που επιδεικνύει ο ΤΙΤΑΝ  όσον αφορά τις εκπομπές στην εφοδιαστική αλυσίδα Scope 3 και η συνεργασία του με φορείς αξιολόγησης βιωσιμότητας, όπως το CDP και η πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi).

Η τέταρτη έκδοση της λίστας «Europe’s Climate Leaders» καταρτίστηκε από τους Financial Times σε συνεργασία με τον πάροχο δεδομένων Statista.
Δείτε την πλήρη λίστα στον ιστότοπο των Financial Times εδώ.

 

Όμιλος ΤΙΤΑΝ

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι ένας πολύ-περιφερειακός, ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με 114 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Έχοντας την επιχειρησιακή βάση του στην Ελλάδα, όπου η μετοχή της μητρικής Εταιρίας είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1912, αναπτύσσει σήμερα καθετοποιημένη δραστηριότητα, παραγωγική και εμπορική, σε 13 χώρες. Διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε εννέα χώρες και είναι οργανωμένος σε τέσσερις γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη, Η.Π.Α., Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ