Μάι 29

Ευρωπαϊκή Οδηγία CSRD: Σειρά ενημερωτικών σεμιναρίων ΣΕΒ σε συνεργασία με ΕΥ, Grant Thornton και KPMG

Ο ΣΕΒ διοργανώνει σειρά διαδικτυακών ενημερωτικών σεμιναρίων σχετικά με την ευρωπαϊκή Οδηγία-σταθμό για τις εταιρικές αναφορές βιωσιμότητας, CSRD. Η Οδηγία CSRD εισάγει τη νομική υποχρέωση για γνωστοποιήσεις σε θέματα βιωσιμότητας. Πρόκειται για εξέλιξη που αφορά τη μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων, καθώς οι γνωστοποιήσεις που απαιτούνται προκύπτουν και από στοιχεία που πρέπει να συλλέξουν οι επιχειρήσεις από την αλυσίδα αξίας τους.

Η σειρά των τριών διαδικτυακών σεμιναρίων του ΣΕΒ με τη συνεργασία μεγάλων συμβουλευτικών εταιρειών, θα προσφέρει έγκυρη ενημέρωση για τις απαιτήσεις της και την πρακτική εφαρμογή της Οδηγίας από τις ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να λάβουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους από ειδικούς κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων. Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα συντονίσει η Εύα Γκενάκου, Ειδικός ESG, Συντονίστρια Επιτροπής ESG του ΣΕΒ.

1. CSRD – Εισαγωγή στην Οδηγία και οι Γενικές Γνωστοποιήσεις | Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024 | 15:00 – 16:00

Στο πρώτο, εισαγωγικό, σεμινάριο η Κατερίνα Κατσούλη, ESG & Sustainability Principal, Grant Thornton θα περιγράψει τις συνολικές απαιτήσεις της Οδηγίας, ποιες επιχειρήσεις αφορά, τα στάδια εφαρμογής της ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος κάθε επιχείρησης. Επίσης, θα περιγράψει συνοπτικά τις Γενικές Γνωστοποιήσεις, αυτές δηλαδή που είναι υποχρεωτικές για όλες τις επιχειρήσεις που αφορά η Οδηγία, πέρα από τις γνωστοποιήσεις που καθορίζονται μέσω της ανάλυσης διπλής ουσιαστικότητας, μια διαδικασία που θα περιγραφεί στο 2ο μέρος των σεμιναρίων μας.

2. CSRD – Ανάλυση διπλής ουσιαστικότητας και περιβαλλοντικές γνωστοποιήσεις | Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024 | 15:00 – 16:00

Στο δεύτερο σεμινάριο, η Κιάρα Κόντη, Partner, Sustainability Services, ΕΥ Ελλάδας και η Ιφιγένεια Κουτίβα, PhD, Senior Manager, Climate, Nature and Water services, θα εστιάσουν στην ανάλυση διπλής ουσιαστικότητας (double materiality assessment). Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση που εισάγει η Οδηγία, και που απασχολεί πολλές επιχειρήσεις, καθώς είναι υποχρεωτική και καθορίζει όλα τα θέματα που πρέπει να γνωστοποιούνται, πέραν των γενικών, υποχρεωτικών, γνωστοποιήσεων. Επίσης, θα αναλύσουν τις γνωστοποιήσεις στις κατηγορίες Περιβαλλοντικών θεμάτων.

3. CSRD – Γνωστοποιήσεις για θέματα Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης | Πέμπτη 27 Ιουνίου, 2024 | 15:00 – 16:00

Στο τρίτο σεμινάριο, ο Γιώργος Ηλιόπουλος, Director, ESG & Sustainability Services, KPMG και ο Βασίλης Καμινάρης, Partner, Head of Audit, KPMG θα περιγράψουν τις κατηγορίες των Κοινωνικών θεμάτων και της Εταιρικής Διακυβέρνησης, στις οποίες καλούνται οι επιχειρήσεις να κάνουν γνωστοποιήσεις. Θα παρουσιάσουν επίσης τους σχετικούς δείκτες στους δύο αυτούς άξονες ESG της Οδηγίας.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ