Ράνια Αικατερινάρη

21 Ιουνίου 2024 | Οι άνθρωποί μας
Θεματικές:

Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία σε θέσεις υψηλής ευθύνης, σε διαφορετικούς τομείς της οικονομίας (βιομηχανία, ενέργεια, δίκτυα και υποδομές, εταιρική και επενδυτική τραπεζική και συμβουλευτικές υπηρεσίες) σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στον κλάδο της ενέργειας, στην εταιρεία Texaco σε επενδύσεις στην Κεντρική Ασία. Τη δεκαετία 2000-2010 ήταν στέλεχος σε μεγάλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς στο Λονδίνο και στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην Deutsche Bank, BNP Paribas, και Eurobank.

Διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος της «Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας» (σήμερα Υπερταμείο, Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο) ενώ προηγουμένως ήταν Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, όπως και εταίρος (Partner) στην διεθνή συμβουλευτική εταιρεία ΕΥ (Ernst & Young) και επικεφαλής του κλάδου ενέργειας της ΕΥ για την ΝΑ Ευρώπη.

Σήμερα είναι σύμβουλος στρατηγικής και επενδύσεων, μέλος Διοικητικών Συμβουλίων μεγάλων εταιρειών, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ΔΕΔΔΗΕ και CORAL, όπως και επιτροπών αυτών (Επιτροπή Ελέγχου, Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων και Επιτροπή Βιωσιμότητας). Στο ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ έχει οριστεί ως εκπρόσωπος της Macquarie Asset Management, του μεγαλύτερου infrastructure fund παγκοσμίως.

Συμμετέχει στην συμβουλευτική επιτροπή της διαΝΕΟσις που ως ερευνητικός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός επικεντρώνεται σε θέματα οικονομικά, κοινωνικά και μεταρρυθμίσεων, και επίσης είναι μέλος της Επιτροπής Ηγεσίας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (AMCHAM). Στο παρελθόν διετέλεσε μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΕΔΔ) και του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, συμμετέχει σε διεθνείς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την προώθηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης. Είναι co-Chair για την Ελλάδα του μεγαλύτερου παγκόσμιου οργανισμού /δικτύου γυναικών σε Διοικητικά Συμβούλια (WomenCorporateDirectors – WCD), Chair για την Ελλάδα του 50/50 Women on Boards με έδρα την Αμερική και μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Women in Leadership με έδρα την Γαλλία. Ήταν η πρώτη Ελληνίδα που επιλέχθηκε ως Αναδυόμενο Ταλέντο από το παγκόσμιο «Φόρουμ Γυναικών για την Οικονομία και την Κοινωνία» το 2010 στη Deauville, μαζί με άλλες 19 γυναίκες κάτω των 40 ετών από όλο τον κόσμο.

Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και κάτοχος MBA από το City University Business School του Λονδίνου (Bayes Business School).

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ