Τεχνητή Νοημοσύνη για τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024 | Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις
Θεματικές: Καινοτομία

Δεκαεπτά καινοτόμες Ελληνικές εταιρείες που διερευνούν αποτελεσματικούς τρόπους να εντάξουν τη τεχνητή νοημοσύνη στην επιχειρησιακή τους λειτουργία και τη προϊοντική καινοτομία διεξήγαγαν 89 B2B συναντήσεις με 24 startups και spinoffs στα πλαίσια της 15ης εκδήλωσης επιχειρηματικών συναντήσεων Innovation Ready του ΣΕΒ.

Διανύουμε μία εποχή εκθετικών αλλαγών στην τεχνολογία όπου μόνο οι επιχειρήσεις που κινούνται γρήγορα επιτυγχάνουν τους στόχους τους. Γι αυτό, η ενημέρωση για νέες τεχνολογίες και η κατάλληλη και έγκαιρη υιοθέτησή τους είναι καίριο στοιχείο για την επιτυχία. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μία τεχνολογία που έφτασε πρόσφατα σε υψηλά επίπεδα ωριμότητας ώστε να μπορεί να ενταχθεί στην επιχειρησιακή λειτουργία, και τα πρακτικά οφέλη της είναι πλέον πολλά. Καταρχήν, το 20% των εταιρειών που υιοθέτησαν λύσεις ΤΝ διαπίστωσαν αυξημένα μερίδια αγοράς, και αναβαθμισμένη παραγωγικότητα των εργαζομένων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι επενδύσεις σε ΤΝ αποδίδουν 3,5 φορές ενώ ο μέσος χρόνος απόσβεσης είναι οι 14 μήνες. Η στόχευση των εφαρμογών ΤΝ είναι κυρίως η βελτίωση της παραγωγικότητας (56%), μείωση κόστους (35%), και η καινοτομία – βελτίωση προϊόντων και υπηρεσιών (29%), ενώ ένα διόλου ευκαταφρόνητο 18% των εφαρμογών αφορά στον εντοπισμό απάτης και διαχείριση κινδύνων.

Με στόχο την διαρκή ενίσχυση των ελληνικών εταιρειών και την αύξηση της ανταγωνιστικότητά τους, ο ΣΕΒ διοργάνωσε τη 15η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων Innovation Ready με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη για τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις». Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία σε 17 ελληνικές εταιρείες να συζητήσουν με 24 ελληνικές τεχνολογικές εταιρείες (startups) και τεχνοβλαστούς (spin-offs), για τις δυνατότητες συνεργειών και συνεργασιών μεταξύ τους. Συνολικά, διεξήχθησαν 89 κατ’ ιδίαν συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν μέλη του ΣΕΒ και εταιρείες του οικοσυστήματος καινοτομίας. Οι εταιρείες Εθνική Τράπεζα, ΚΑΥΚΑΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, AGROVIM, Coca Cola HBC, Cosmos Aluminium, ESA Security, Eurobank, Eurolife, HELLENIQ Energy, Intralot, Loulis Group, Metro, Olympia Group, PeopleCert, Softone, και The Mart, συναντήθηκαν με τις AIandME, Bitloops, CDXi solutions PC, Cogninn, Cognitiv+, Convert Group, Dataviva, Dcube, Demandio, Exanta, Finclude, Future BrAIn, Irida labs, Maven Synthesis, Medoid.ai, Neuralio, OPIX, PROBOTEK, Rething, Satori, Solon, Sophotree, Synthetica, και Yolt Labs.

Η κα Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια του Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του ΣΕΒ δήλωσε: «Ο ΣΕΒ συνεχίζει να υποστηρίζει συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ της ελληνικής βιομηχανίας και των νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας. Το 15ο Innovation Ready ασχολήθηκε με τον κρίσιμο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης που αναμένεται να φέρει επανάσταση στο επιχειρείν, καθώς και η λειτουργική αλλά και η προϊόντική καινοτομία βασίζονται όλο και περισσότερο σε λύσεις τεχνητής νοημοσύνης».

Tα εργαστήρια Innovation Ready πραγματοποιούνται στο πλαίσιο δράσεων του ΣΕΒ για την αμφότερη ενίσχυση των start-ups και της καινοτομικής ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Τα workshops επιτρέπουν σε εκπροσώπους της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων από όλους τους παραγωγικούς κλάδους, να συναντιούνται με εταιρείες του οικοσυστήματος καινοτομίας αλλά και ερευνητικές ομάδες για την αναζήτηση και την ένταξη τεχνολογιών στην επιχειρησιακή λειτουργία των εταιρειών τους.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ