Μαρ 12

Ημερίδα για Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στην Υποσαχάρια Αφρική

Στο πλαίσιο της υποστήριξης με πρακτικό τρόπο της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας διοργανώνουν ενημερωτική Ημερίδα Υποσαχάριας Αφρικής, την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, 16:00-19:30 στην αίθουσα ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη). Στην εκδήλωση θα γίνουν παρουσιάσεις για 5 χώρες της περιοχής, τη Νότια Αφρική, τη Νιγηρία, τη Ζάμπια, την Κένυα και τη Μποτσουάνα, σε συνέχεια αντίστοιχης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 17/2.

Η Υποσαχάρια Αφρική αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία και πολλές μελέτες επισημαίνουν ότι αρκετές από τις χώρες αυτές προσφέρουν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε συγκεκριμένους τομείς λόγω των αναγκών  για εκσυγχρονισμό υποδομών, τεχνολογική εξέλιξη, αναβάθμιση βιοτικού επιπέδου. Οι έντονες πιέσεις που δέχονται οι ελληνικές εταιρίες λόγω της ύφεσης οδηγούν στην αναζήτηση νέων αγορών, συνεργασιών και συμπράξεων και η Υποσαχάρια Αφρική μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο διέξοδο, τόσο στο εξαγωγικό πεδίο όσο και για παραγωγική δραστηριότητα και επενδύσεις.

Στην Ημερίδα θα γίνουν παρουσιάσεις από επιχειρηματίες που έχουν πλούσια εμπειρία καθώς και από στελέχη Πρεσβειών για την πορεία της οικονομίας των χωρών και εκτιμήσεις για μελλοντικές εξελίξεις, το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις συνθήκες που επικρατούν, τις διαδικασίες, τους τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και προοπτικές, τις δυνατότητες συμπράξεων με τοπικούς εταίρους, τις πρακτικές, κλπ. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων θα δοθεί η ευκαιρία για κατ’ιδίαν επαφές και συζητήσεις με τους προσκεκλημένους ομιλητές για ειδικότερη ενημέρωση και συζήτηση επί ατομικών σχεδίων (επισυνάπτεται το πρόγραμμα).

Μετά την ημερίδα και με βάση το ενδιαφέρον που θα προκύψει ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο και τους άλλους Φορείς, θα σχεδιάσουν επιχειρηματική αποστολή σε ορισμένες από τις χώρες αυτές για τις εταιρίες που επιθυμούν να επισκεφθούν και διερευνήσουν επιτόπου το πεδίο, να εντοπίσουν και να συζητήσουν με δυνητικούς εταίρους, καθώς και να έχουν επαφές με Κρατικές Αρχές και Οργανισμούς για να προωθήσουν τα ενδιαφέροντά τους.

Σας προσκαλούμε όπως παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση (xωρίς κόστος), κάνοντας εγγραφή στο link http://goo.gl/forms/t9TIwwYfWR
(αρμόδια κα Νατάσα Γιαλόγλου, ΣΕΒΕ, τηλ. 2310535333, ny@seve.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε στον κ. Γιάννη Πατσιαβό, Γενικό Διευθυντή, ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων, τηλ. 2115006144, patsiavos@sev.org.gr και στην κα Τζένη Ζαχαράκη, Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο, τηλ. 2107297711, info@helafrican-chamber.gr.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ