Φεβ 26

Συμμετοχή ΣΕΒ σε συνάντηση εργασίας του ΚΕΦίΜ με θέμα τις προτάσεις μεταρρύθμισης του ρυθμιστικού περιβάλλοντος της επιχειρηματικότητας

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΕΦίΜ (Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών Μάρκος Δραγούμης) στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για τη μεταρρύθμιση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος της επιχειρηματικότητας συμμετείχε ο ΣΕΒ την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων ανταλλάχθηκαν απόψεις για τον τρόπο βελτίωσης της αδειοδοτικής διαδικασίας, την ανάγκη ενίσχυσης της εποπτείας της αγοράς, τη βελτίωση της προστασίας του καταναλωτή, το θεσμικό πλαίσιο διασφάλισης του ανταγωνισμού, την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου κ.ά. Αφετηρία της συζήτησης αποτέλεσε σχετική μελέτη με τίτλο «Πλαίσιο εποπτείας της αγοράς. Μια άσκηση ισορροπίας ανάμεσα σε πεπαλαιωμένες πρακτικές και το σύγχρονο ενωσιακό δίκαιο», που εκπονήθηκε από το ΚΕΦίΜ και τον κ. Ροδόλφο Δρακούλη.

Ο ΣΕΒ, με τοποθέτηση της κ. Μαρίνας Σπυριδάκη, Διευθύντριας Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος & Ρυθμιστικών Πολιτικών που συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι, τόνισε την ανάγκη για ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της αδειοδότησης με την άμεση αναθεώρηση της απαρχαιωμένης έννοιας της όχλησης, την ταχεία έκδοση της εκκρεμούς δευτερεύουσας νομοθεσίας για το νέο πλαίσιο ελέγχου και εποπτείας της αγοράς, τη θέσπιση δυνατότητας εξωτερικής ανάθεσης και αξιοποίησης πιστοποιημένων ελεγκτών, την επιτάχυνση της έναρξης πλήρους παραγωγικής λειτουργίας του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Αδειοδότησης και Ελέγχων και τη δημιουργία one stop shop για την αδειοδότηση. Ωστόσο, τονίστηκε ότι η μεταρρύθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος πρέπει να περιλαμβάνει δράσεις που εκτείνονται πέρα από την αναμόρφωση του πλαισίου εποπτείας της αγοράς (από την έναρξη έως και τη λύση της επιχείρησης) και αφορούν όλα τα πεδία πολιτικής (φορολογικά, εταιρικό δίκαιο, εργασιακά, πλαίσιο επενδύσεων, κ.λπ.), ώστε να επιλυθούν ολιστικά και οριζόντια το σύνολο των προβλημάτων για όλες τις επιχειρήσεις. Η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι μια διαρκής διαδικασία μεταρρύθμισης που εδράζει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς και ελκυστικότητας της οικονομίας και πρέπει να εξυπηρετεί το σκοπό της προσέλκυσης επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το ΚΕΦίΜ είναι ένας ανεξάρτητος, μη-κομματικός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Αθήνα. Σκοπός του είναι να αυξήσει την επιρροή των φιλελεύθερων προτάσεων και ιδεών στον δημόσιο διάλογο και την πολιτική, είναι μέλος του Atlas Network (ΗΠΑ) και του European Liberal Forum (Βέλγιο). Συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς με συναφείς σκοπούς μεταξύ των οποίων το Friedrich Naumann Foundation (Γερμανία), το Timbro (Σουηδία), το Cato Institute (ΗΠΑ), το Foundation for Economic Education (ΗΠΑ), το Institute of Economic Affairs (Ηνωμένο Βασίλειο).

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ