ΕΕΔΕ Θεσσαλονίκης: 8ο Συνέδριο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ «Ασυμμετρία, αβεβαιότητα, πολιτισμική διαφορετικότητα-Οι νέες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις», Ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE , Θεσσαλονίκη, 17 & 18 Μαρτίου 2005

Στις 17 & 18 Μαρτίου 2005, η ΕΕΔΕ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει το 8ο Συνέδριο Αριστοτέλης με θέμα “ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑ, ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ”, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.

Αν ρωτούσαμε τους επιχειρηματίες και τα στελέχη ποιος είναι ο ορισμός της Στρατηγικής, οι περισσότεροι από αυτούς θα έδιναν πιθανόν την εξής απάντηση: «Οι ενέργειες που κάνεις για να επιτύχεις τους στόχους της εταιρίας σου». Από τεχνικής άποψης ο ορισμός αυτός είναι σωστός αλλά και τόσο γενικός που στην ουσία δεν σημαίνει τίποτε.

Αυτή η σύγχυση που οφείλεται εν πολλοίς στην έλλειψη κατανόησης για το πραγματικό περιεχόμενο της στρατηγικής, επιτείνεται ακόμη περισσότερο από το περιβάλλον μέσα στο οποίο δρουν σήμερα οι επιχειρήσεις: παγκοσμιοποίηση, οικονομική ύφεση, τοπικοί πόλεμοι, τρομοκρατία, φυλετικές και θρησκευτικές διαφορές, μετανάστευση δημιουργούν ένα ετερόκλητο κλίμα με νέα δεδομένα αλλά και με νέες προκλήσεις!

Το Συνέδριο αυτό έχει ως θέμα του αυτές τις νέες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις του σήμερα και του αύριο αλλά και τις τεχνικές που απαιτούνται για τη δημιουργία της κατάλληλης στρατηγικής.

Βλέπει τα πράγματα από τη σκοπιά ενός ανωτάτου στελέχους που καλείται να αναπτύξει μια νέα στρατηγική για την επιχείρησή του και διερευνά τα σκεπτικό που πρέπει να ακολουθήσει μέσα από καταστάσεις Ασυμμετρίας, Αβεβαιότητας και Πολιτισμικής Διαφορετικότητας, για να δημιουργήσει μια καινοτόμο αλλά και επιτυχημένη πορεία.

Στο Συνέδριο προτείνονται θέματα που βασίζονται στην τρέχουσα οικονομική και επιχειρηματική πραγματικότητα. Διακεκριμένοι και έμπειροι Ομιλητές αναλαμβάνουν να αναλύσουν τις τάσεις εκείνες που έμπρακτα αποδείχθηκε ότι σημείωσαν τεράστια επιτυχία. Κατάλληλα διαρθρωμένες θεματικές ενότητες θα δώσουν στους Συνέδρους την ευκαιρία να θέσουν έξυπνα και κατάλληλα ερωτήματα εκμαιεύοντας απαντήσεις – λύσεις που να αποτελέσουν την αφετηρία για την αναζήτηση νέων μεθόδων διοίκησης και στρατηγικής για τις επιχειρήσεις.

Το Διεθνές Συνέδριο Διοίκησης Επιχειρήσεων ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ για μια ακόμη φορά, θέτει ως προμετωπίδα την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και στοχεύει στην καθιέρωση νέων στρατηγικών θέσεων προς όφελος του οικονομικού και κοινωνικού συνόλου της χώρας μας.

Στους ομιλητές του Συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται o κ. Πέτρος Δούκας Υφυπουργός Οικονομικών, o κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ, o κ. Γεώργιος Κορρές, Πρόεδρος Δ.Σ & Διευθύνων Σύμβουλος ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. – Φυσικά Προϊόντα, o Kαθ. Νικόλαος Τραυλός, Κάτοχος της Ακαδημαϊκής έδρας «Καίτη Κυριακοπούλου» στα Χρηματοοικονομικά, Πρύτανης ALBA, o κ. Κωνσταντίνος Χατζηράπτης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικών Υπηρεσιών, KRAFT FOODS HELLAS, ο κ. Ηλίας Μοσχονάς, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Όμιλος ΤΙΤΑΝ ΑΕ.

Επίσης, ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι οι κ.κ. Αδαμάντιος Λαδένης, Πέτρος Καραχάλιος, Mike Claud, Δημήτριος Μυλωνάς, Χάρης Πρωτόπαπας, Nicolas Vermersch, Αννα Πουσκούρη, Δρ. Νικόλαος Τεσσαρομάτης, Dr Roy Hodgkinson, Aγις Μ. Παπαδόπουλος, Ευάγγελος Αγγελετόπουλος, Asaf Giuneri, Χρήστος Καλλίας, Δρ Αναστάσιος Αλεξανδρίδης, Δρ Απόστολος Αιγυπτιάδης, Γεώργιος Δουκίδης, Δρ Ρήγας Τζελέπογλου.

Πληροφορίες: κ. Φλώρα Σαλαγιάννη, Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) – Τμήμα Μακεδονίας, Λέοντος Σοφού 3, 546 26 Θεσσαλονίκη, Τηλ.: (+30) 2310 553 318-9, Fax (+30) 2310 546 218, E-mail:aristotelis@eede.gr,URL:www.aristotelis.eede.gr /www.eede.gr

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ