Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιάννη Παπαθανασίου, 22/4/2005

Με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιάννη Παπαθανασίου συναντήθηκαν χθες, Πέμπτη 21.4.2005, στο γραφείο του,  ο Πρόεδρος και  η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον κ. Υφυπουργό σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας.

Τις δύο πλευρές απασχόλησαν  τα πρόσφατα περιστατικά στην ελληνική αγορά, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι ύψιστης προτεραιότητας η θωράκιση των μηχανισμών της αγοράς και η διασφάλιση της προστασίας του καταναλωτή.

Ειδικότερα, συζητήθηκε  το θέμα  της προώθησης συστήματος δημιουργίας μηχανισμού ελέγχου των επιπτώσεων του νομοθετικού έργου στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της οικονομίας (Impact assessment), για την αναγκαιότητα του οποίου γνωμάτευσε πρόσφατα  το ΕΣΑΑ.

Συζητήθηκαν, επίσης οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου,  όπως είναι το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία του Ανταγωνισμού, καθώς και η σε εξέλιξη  αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για τις κρατικές προμήθειες και η αναμόρφωση του Ν. 2190 περί Ανωνύμων Εταιριών.  Ο ΣΕΒ επισήμανε ότι αυτές τις σημαντικές πρωτοβουλίες μπορούν να αποδώσουν σημαντικές υπηρεσίες στην ελληνική οικονομία, εφόσον διέπονται από μια σαφή, απλοποιημένη  και αντιγραφειοκρατική κατεύθυνση.

Στον κ. Υφυπουργό παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι θέσεις του ΣΕΒ για τα ζητήματα της διαφθοράς και διαπλοκής, τα οποία αντιστρατεύονται την ανάπτυξη και αποθαρρύνουν τις επενδύσεις. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η  αναγκαιότητα θεσμικής θωράκισης των διαδικασιών προκήρυξης, αξιολόγησης, επιλογής, ανάθεσης και παραλαβής των προμηθειών του δημοσίου, κατά τα πρότυπα που εφαρμόζουν οι εταίροι μας και οι υπόλοιπες αναπτυγμένες χώρες.

Ο ΣΕΒ τόνισε  την πρωταρχική σημασία που αποκτά σήμερα το ζήτημα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, εξήρε τη σχετική προσπάθεια που καταβάλλεται στο Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης (ΕΣΑΑ), το οποίο και στηρίζει ενεργά. Τέλος ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος στο πλαίσιο του «Έτους Ανταγωνιστικότητας».

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ