Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του ΣΕΒ τίμησαν τον Γεώργιο Δράκο έναν από τους πρωτοπόρους της ελληνικής επιχειρηματικότητας, 22/4/2005

Την προσφορά του Γεωργίου Δράκου, ενός πρωτοπόρου και οραματιστή  της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας, που λάμπρυνε με τη δράση του την οικογένεια της ελληνικής βιομηχανίας, τίμησαν σε ειδική συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, στις 18.4.2005, ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του ΣΕΒ.  Παρουσία πρώην προέδρων του Συνδέσμου καθώς και μελών της οικογένειας, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, παρουσίασε την προσωπογραφία του Γεωργίου Δράκου, που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος κ. Μιχάλης Βαφειάδης και η οποία πλέον φιλοξενείται στη Στέγη της Βιομηχανίας.

Ο  κ. Κυριακόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι ο Γεώργιος Δράκος εκπροσωπεί μια μοναδική γενιά επιχειρηματιών του τόπου μας, που ασχολήθηκαν ενεργά με τα κοινά. Το 1958 εξελέγη για πρώτη φορά  Πρόεδρος του ΣΕΒ μέχρι το 1960, ενώ εκπλήρωσε τη δεύτερη θητεία του επιτυχώς το 1962 έως το 1966, οπότε και παρέδωσε την σκυτάλη της Προεδρίας στον κ. Δημήτρη Μαρινόπουλο. Συνέδεσε τη δράση του με την προσπάθεια ανάδειξης ενός σύγχρονου προσώπου για το ελληνικό επιχειρείν, σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές.

Ο Γεώργιος Δράκος τόλμησε να διατυπώσει από πολύ νωρίς έννοιες και απόψεις, σημείωσε ο κ. Κυριακόπουλος, που και σήμερα διατηρούν αναλλοίωτη την επικαιρότητά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από 45 χρόνια παρατηρούσε πως «πρέπει να διακηρύξουμε ευθαρσώς ότι το βιοτικό μας επίπεδο θα ανέβει μόνον όταν αναπτυχθεί το παραγωγικό δυναμικό της  Ελλάδος και ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος αυξήσεως του παραγωγικού δυναμικού, παρά η επένδυση στην παραγωγή και η εξασφάλιση της αποδοτικότητος  του κεφαλαίου».

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Μαρινόπουλος, ο οποίος με συγκίνηση σκιαγράφησε την πολυσχιδή προσωπικότητα του δημιουργού του συγκροτήματος της «ΙΖΟΛΑ»,  που επί 26 συναπτά έτη υπηρέτησε τον Σύνδεσμο, καταλαμβάνοντας όλες τις θέσεις ευθύνης στη διοίκησή  του, με αποκορύφωμα αυτή του Προέδρου.

Ο κ. Μαρινόπουλος, συνεργάτης και διάδοχος του Γεωργίου Δράκου στον ΣΕΒ,  σημείωσε ότι η βαθιά αστική του προέλευση επηρέασε πολύ τον χαρακτήρα και τη δραστηριότητά του.

Είναι από τους πρώτους που αντιλαμβάνεται την ανάγκη της χρήσης του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, οι οποίες αποτελούν γι αυτόν πραγματική επένδυση, τόσο σπουδαία όσο και ο μηχανικός εξοπλισμός.

Ο Γιώργος Δράκος, όπως πάρα πολλοί πρωτοπόροι, τόνισε ο κ.  Μαρινόπουλος, ξόδεψε όλη την περιουσία του για επενδύσεις στην επιχείρησή του, για να ανταποκριθεί στην επιτυχία ενός ονείρου.

Ο κ. Μαρινόπουλος ολοκληρώνοντας την ομιλία του, τόνισε τον  συλλογικό τρόπο δράσης, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και το άνοιγμα στην κοινωνία που χαρακτήρισαν, τον Γεώργιο Δράκο, σ΄ όλη τη διάρκεια  της ενασχόλησής  του με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και το δημόσιο βίο.

Διαβάστε εδώ το βιογραφικό του Γεωργίου Π. Δράκου.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ