Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου προς τα Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο πλαίσιο του «Ανοικτού Φόρουμ για την Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη», Αθήνα, Ξενοδοχείο HILTON, 5 Δεκεμβρίου 2005

Το Ανοικτό Φόρουμ είναι μια πρωτοβουλία του ΣΕΒ, η οποία σκοπό έχει γύρω από το τραπέζι να καθίσουν όλοι οι φορείς της κοινωνίας για να εκφράσουμε απόψεις για το πώς μπορεί η χώρα να προοδεύσει και να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας.

Συμμετέχουν λοιπόν, φορείς και των φοιτητών και των εργαζομένων και της ακαδημαϊκής κοινότητας και της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου με σκοπό να προσπαθήσουμε να βρούμε τα σημεία στα οποία συμφωνούμε και να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα για να βελτιώσουμε τη θέση της κοινωνίας γενικότερα.

Δημοσιογράφος: Τη θέση Βουρλούμη πώς την είδατε; (… δεν ακούγεται);

Οδ. Κυριακόπουλος:  Δεν συζητήσαμε συγκεκριμένες προτάσεις σαν αυτή στην οποία αναφέρεστε, αλλά αναμφισβήτητα πάντως τα θέματα του μεγάλου κράτους και των ΔΕΚΟ επιβαρύνουν την ανταγωνιστικότητα και πρέπει κι εδώ να βρούμε βιώσιμες λύσεις τις οποίες η κοινωνία θα μπορέσει να αποδεχθεί γιατί χωρίς συναίνεση δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα.

Δημοσιογράφος:  Υπάρχει πρόταση του ΙΟΒΕ στην οποία προτείνεται η κατάργηση αποζημιώσεων σε περίπτωση απολύσεων κι η απαλλαγή των επιχειρήσεων (… δεν ακούγεται);

Οδ. Κυριακόπουλος:  Δεν έχω ακούσει για καμία τέτοια πρόταση ποτέ, από εργοδοτική οργάνωση ούτε κι από το ΙΟΒΕ, για κατάργηση των αποζημιώσεων.  Νομίζω ότι η περισσότερη ευελιξία στον χρόνο και στον χώρο εργασίας χρειάζεται, η κατάργηση όμως των αποζημιώσεων δεν συζητείται.

Δημοσιογράφος:  Ο κ. Παλαιοκρασσάς μίλησε σήμερα ότι γινόταν και γίνεται διαπλοκή στον χώρο της ΔΕΗ.  Σκοπεύει ο ΣΕΒ να πάρει κάποια μέτρα;

 Οδ. Κυριακόπουλος:  Δεν γνωρίζω τι είπε ο κ. Παλαιοκρασσάς σήμερα, εγώ βρισκόμουν στον χώρο του Φόρουμ, αλλά θα σας πω σίγουρα ότι η διαφθορά κι η διαπλοκή, που αισθανόμαστε οι περισσότεροι έλληνες, επιβαρύνει την ανταγωνιστικότητα.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ