Οι Ελληνικές Βιομηχανίες στο μικροσκόπιο του ALBA

5 Ιανουαρίου 2006 | Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις
Θεματικές: Βιομηχανία

Το ALBA σε συνεργασία με περισσότερα από 20 πανεπιστήμια και Business Schools από όλον τον κόσμο, συμμετέχει στο International Manufacturing Strategy Survey (IMSS) 2005, το οποίο είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργασίας, που κάθε τέσσερα χρόνια διεξάγει μια εκτεταμένη έρευνα με στόχο να καταγράψει τις στρατηγικές και πρακτικές που εφαρμόζονται στην παραγωγική διαδικασία. Στην έρευνα, η οποία τελεί υπό την επιστημονική επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή της Επιστήμης των Αποφάσεων Δρος Κυριάκου Βλάχου, καλούνται να συμμετάσχουν οι πλέον επιτυχημένες βιομηχανικές επιχειρήσεις κάθε χώρας. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας αποτελούν μια μοναδική βιβλιοθήκη δεδομένων που χρησιμοποιείται για τη συγκριτική μελέτη και ανάλυση των διαφορετικών βιομηχανικών στρατηγικών και διαδικασιών σε εθνική και παγκόσμια κλίμακα. Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας χρησιμοποιούνται για να:

  • προσδιορισθούν εκείνες οι βιομηχανικές πρακτικές που συμβάλλουν περισσότερο στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων των επιχειρήσεων.
  • εξετασθεί ο βαθμός στον οποίο οι βέλτιστες πρακτικές μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες διαφορετικών κρατών και βιομηχανιών.
  • ενθαρρυνθούν οι εταιρίες που συμμετέχουν στην έρευνα να βελτιώσουν τις διαδικασίες τους συγκρίνοντας τις πρακτικές που ακολουθούν με αυτές των εταιριών άλλων βιομηχανικών τομέων και κρατών
  • προωθηθεί ο παραγωγικός διάλογος μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και των εταιριών που συμμετέχουν στην έρευνα. ούτως ώστε να αξιοποιούνται οι καινοτομίες και ιδέες που αναπτύσσονται από την ακαδημαϊκή έρευνα.

 Αξίζει να τονιστεί ότι η έρευνα διεξάγεται με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και του Ινστιτούτου Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων και Υπηρεσιών (ΙΔΙΠ-ΠΥ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Οι εταιρείες που  θα συμμετάσχουν στην έρευνα θα έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα/ συμπεράσματα της παγκόσμιας έρευνας IMSS 2005. Έτσι, θα μπορούν να συγκρίνουν την λειτουργία της επιχείρησής τους με τις πρακτικές που επικρατούν τόσο παγκοσμίως όσο και στη χώρα μας. Ακόμη, θα έχουν πρόσβαση στις στρατηγικές και πρακτικές που ακολουθούν οι καλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις παγκοσμίως. Επίσης, το ALBA σχεδιάζει να διοργανώσει ένα εξειδικευμένο σεμινάριο – workshop αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στην έρευνα κατά την διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της έρευνας ειδικά για τις ελληνικές βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Το σχετικό ερωτηματολόγιο απευθύνεται αποκλειστικά σε υπεύθυνους εργοστασίων και παραγωγής. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Αριστοτέλη Αλεξόπουλο στο τηλ. 210 8964531, ή στο e-mail aalexopo@alba.edu.gr .

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ