Συμφωνία συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ισραήλ υπέγραψε ο ΣΕΒ στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής, 24/1/2006

Επιχειρηματική αποστολή μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) επισκέπτεται από χθες (Δευτέρα, 23.1.2006), το Ισραήλ με σκοπό την προώθηση ελληνικών προϊόντων στην τοπική αγορά και την εξασφάλιση επενδυτικών συνεργασιών, ιδιαίτερα στον τεχνολογικό τομέα.

Στην αποστολή του ΣΕΒ και του ΣΕΒΕ μετέχουν εταιρίες και φορείς από τους κλάδους φαρμακευτικών-καλλυντικών, χημικών, κατασκευών, μηχανολογικού εξοπλισμού, υαλουργίας, τροφίμων, φυσικού αερίου, εκτυπώσεων, logistics, αντικειμένων θρησκευτικού περιεχομένου, μεταφοράς τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 80 επιχειρηματικές συναντήσεις με ισραηλινές εταιρίες, με προοπτική το 50% τουλάχιστον από αυτές να έχουν συνέχεια και να αποδώσουν μελλοντικά.

Στο πλαίσιο επιχειρηματικού φόρουμ, που οργανώθηκε χθες, στο Τέλ Αβίβ, ο ΣΕΒ υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ισραήλ θέτοντας τις βάσεις για τακτική επικοινωνία, ουσιαστική πληροφόρηση και ανάληψη κοινών δράσεων.

Μεταξύ άλλων η συμφωνία προβλέπει τη σύνδεση των Ιστοσελίδων των δύο Συνδέσμων ώστε τα μέλη εκατέρωθεν να εντοπίζουν επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες, την οργάνωση κλαδικών εκδηλώσεων και την παρέμβαση για επίλυση προβλημάτων.

Όπως τόνισε σε προσφώνησή του ο επικεφαλής της αποστολής, Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θανάσης Λαβίδας, επαφίεται  στις επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών να συμβάλουν στην ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων, συμπληρώνοντας και αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της κάθε πλευράς.

Παρά την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στο Ισραήλ το προηγούμενο έτος, το επίπεδο των 174 εκ $ που είναι σήμερα, πρέπει να βελτιωθεί, ώστε περισσότερα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες να έχουν παρουσία σε μία αγορά με χαρακτηριστικά υψηλής κατανάλωσης.

Η ισραηλινή οικονομία βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, είναι η πιο ανεπτυγμένη στην Μέση Ανατολή, ενώ οι ισραηλινές εταιρίες παρουσιάζουν έντονη εξωστρέφεια και διεθνοποίηση.

Με κύρια στοιχεία την επιχειρηματική κουλτούρα, το υψηλό επίπεδο κατάρτισης του στελεχιακού δυναμικού και την προσήλωση σε έρευνα –ανάπτυξη και τις νέες τεχνολογίες, αποτελεί χρήσιμο και αξιόπιστο οικονομικό εταίρο στην περιοχή για την Ελλάδα.

Συνεργασίες μπορούν να αναπτυχθούν σε τομείς όπως: ιατρικές υπηρεσίες και τεχνολογίες, τηλεπικοινωνίες και πληροφορική, κατασκευαστικά έργα και υποδομές, αξιοποίηση ακινήτων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, αγροτικά προϊόντα και βιοτεχνολογία, αύξηση τουριστικού ρεύματος προς ελληνικούς προορισμούς.

Ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις αύριο (Τετάρτη, 25.1.2006), η αποστολή του ΣΕΒ και του ΣΕΒΕ θα επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους, όπου θα γίνει δεκτή από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ