1st Labour Relations Forum,«Εργασιακές σχέσεις και Ανταγωνιστικότητα: διαμορφώνοντας την εργασία του μέλλοντος», 9 Μαρτίου 2006

7 Φεβρουαρίου 2006 | Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις
Θεματικές: Εργασιακά


Διοργανώνεται στις 9 Μαρτίου 2006 από τον Σύνδεσμο Στελεχών Διοίκησης Προσωπικού (ΣΣΔΠ)  με τη συνεργασία του ΣΕΒ

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του καθώς και του έντονου προβληματισμού που αναπτύσσεται γύρω  από τα θέματα των εργασιακών σχέσεων και της απασχόλησης, ο Σύνδεσμος Στελεχών και Διοίκησης Προσωπικού (ΣΣΔΠ) και το newsletter του διοργανώνουν το 1st Labour Relations Forum με θέμα «Labour Relations and Competitiveness, Shaping the workplace of the future», στις 9 Μαρτίου 2006 στο ξενοδοχείο Sofitel Airport. Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, είναι ο John Naisbitt, ιδιαίτερα γνωστός κυρίως από το βιβλίο του Megatrends το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1982 και έγινε best seller διεθνώς.

H παγκοσμιοποίηση και η αναγκαία εξέλιξή των εργασιακών σχέσεων μεταβάλλουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και το μάνατζμεντ. Γι΄αυτό κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική  η συμβολή του John Naisbitt, παγκοσμίου φήμης ηγετικής φυσιογνωμίας στο χώρο της πρόβλεψης των τάσεων. Ο J. Naisbitt (ανήκει στους top 50 Accenture Gurus), είναι διεθνώς γνωστός ομιλητής και διετέλεσε σύμβουλος σε πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου και κυβερνήσεις. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, τα βιβλία του τα οποία έγιναν best-sellers, παρείχαν ακριβείς προβλέψεις για τις σημαντικότερες αλλαγές που θα επηρέαζαν τον κόσμο ενώ διετέλεσε ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της ΙΒΜ και της Eastman Kodak, επισκέπτης ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Harvard, επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Μόσχας και είναι διακεκριμένο μέλος απο το διεθνή χώρο, του Ινστιτούτου Στρατηγικής και Διεθνών Σπουδών (Institute of Strategic and International Studies, ISIS) της Μαλαισίας. Είναι κάτοχος 12 διδακτορικών τίτλων τόσο στις θετικές όσο και στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Από το 1982 που δημοσίευσε το “Megatrends”, το βιβλίο αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εκδοτικές επιτυχίες καθώς βρέθηκε για περισσότερα από 2 χρόνια στην κορυφή των best-sellers των New York Times ενώ εκδόθηκε σε 57 χώρες και πούλησε πάνω από 8 εκατομμύρια αντίγραφα και ο Naisbitt αναδείχθηκε σε παγκόσμιο φιλόσοφο και κορυφαίο μελλοντολόγο. Έχει γράψει τα διεθνή best-sellers, «Re-inventing the Corporation» (1985), «Megatrends 2000» (1990), καθώς και το «Megatrends for Women» το 1992, (απο κοινού με την Patricia Aburdene). Αυτή την περίοδο, εργάζεται πάνω στο νέο του βιβλίο, το οποίο αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα που έχουμε για την παγκόσμια οικονομία.  «Η επιχείρηση αλλά και η εργασία του μέλλοντος αναπτύσσονται μέσα σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο  που καθίσταται ολοένα και πιο σύνθετο και πιο χαοτικό», τονίζει ο Naisbitt με αφορμή το συνέδριο και σημειώνει ότι βασισμένος στο νέο του βιβλίο που πρόκειται να εκδοθεί μέσα στους επόμενους μήνες θα επιχειρήσει να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα δίνοντας μία πρόγευση της νέας του δουλειάς.

Ο John Naisbitt, ως βασικός ομιλητής του συνεδρίου,  θα μιλήσει με άξονα το μέλλον αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το βλέπουν όλοι. «Τον τρόπο που σκεφτόμαστε για το μέλλον και το τι σκεφτόμαστε γι’ αυτό. Το πως σκεφτόμαστε συνδέεται με τον τρόπο με τον οποίο συλλέγουμε πληροφορίες, τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον.»

Στο Συνέδριο αυτό, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Οδ. Κυριακόπουλος θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι κ.κ. Π. Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Χρ. Πολυζωγόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΕ, Ν. Αναλυτής, Πρόεδρος Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε ανώτατα στελέχη, στελέχη ανθρώπινου δυναμικού, επιχειρηματίες, κυβερνητικά στελέχη,  ακαδημαϊκούς, νομικούς, συμβούλους επιχειρήσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Αλεξάνδρα Λεφοπούλου, τηλ.2106824092, 210-9327480, email: alefop@hol.gr .

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ