Χαιρετισμός του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου, στην εκδήλωση για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, για την προώθηση ίσων ευκαιριών για γυναίκες και άνδρες στις επιχειρήσεις, Ζάππειο, 2 Ιουνίου 2006

Χαιρετισμός του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου, στην εκδήλωση για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. και των ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ,ΕΒΕΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, για την προώθηση ίσων ευκαιριών για γυναίκες και άνδρες στις επιχειρήσεις, Ζάππειο, 2 Ιουνίου 2006

O ΣΕΒ χαιρετίζει τη φιλόδοξη πρωτοβουλία για την ισότητα που ανέλαβε η Γενική Γραμματεία Ισότητας και που σήμερα καταλήγει στο απτό αποτέλεσμα του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.

Η υιοθέτηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών είναι δείκτης πολιτισμού.

Η ανάληψη πρωτοβουλιών που ενσωματώνουν την αξία αυτή στην καθημερινή πρακτική είναι δείκτης κοινωνικής Δημοκρατίας.

Η εφαρμογή αυτών των πρωτοβουλιών χωρίς παρεκκλίσεις ή υπεκφυγές είναι πράξη ευθύνης.

Η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπογράφουμε σήμερα, συμβολίζει έτσι, κάτι περισσότερο από τις συγκεκριμένες προτάσεις που περιέχει. Σηματοδοτεί την ανάγκη μίας αλλαγής νοοτροπίας, την ανάγκη μιας άλλης κοινωνικής αντίληψης για τη θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία.

Στο ΣΕΒ πιστεύουμε και προωθούμε την ισότητα στη μεταχείριση και στις ευκαιρίες μεταξύ ανδρών και γυναικών για λόγους, όχι μόνο δικαιοσύνης αλλά και οικονομικής αποδοτικότητας.

Γι’ αυτό άλλωστε ο ΣΕΒ, στηρίζει θεσμούς και πρωτοβουλίες που ανταποκρίνονται στην κοινωνική ευαισθησία της σύγχρονης επιχείρησης και συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος εργασίας στο οποίο όλοι να έχουν ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες και ίδια κίνητρα.

Στη Χάρτα Υποχρεώσεων και Δικαιωμάτων των Επιχειρήσεων που έχει καταρτίσει ο ΣΕΒ, η αρχή αυτή διατυπώνεται με τη μορφή της ρητής αυτοδέσμευσης.

‘Αλλωστε, στις σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις, ήδη, εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων και δράσεων που κατοχυρώνουν το δικαίωμα και τη θέση της γυναίκας ως ισότιμου μέλους της επιχείρησης. Οι σύγχρονες επιχειρήσεις είναι ο χώρος, όπου οι γυναίκες σήμερα έχουν τις μεγαλύτερες κατακτήσεις και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες.

Έχουμε την πεποίθηση ότι είναι κοινό συμφέρον των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων στον τόπο μας, να αγκαλιάσουν και μάλιστα να εμπνεύσουν ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες που ενισχύουν την κοινωνική δικαιοσύνη και αυξάνουν το κοινωνικό μέρισμα.

Έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της ισότητας, αλλά πρέπει αναμφίβολα να γίνουν πολλά περισσότερα. Οι γυναίκες δεν είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Και η εφαρμογή στην πράξη της θέσης αυτής δεν είναι μόνο θέμα νόμων και πρωτοβουλιών. Απαιτεί –το υπογραμμίζω και πάλι- μία αλλαγή αντίληψης, μία αλλαγή νοοτροπίας. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου θα βοηθήσουν την ευαισθητοποίηση προς αυτήν την κατεύθυνση.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ