Με πρωτοβουλία του ΣΕΒ πραγματοποιείται ”Ανοικτό Φόρουμ” με θέμα: ”Συνταγματική Αναθεώρηση για ανάπτυξη και ευημερία”, Τρίτη 11 Ιουλίου 2006, Αθήνα

 

Δημιουργικός διάλογος και σύνθεση απόψεων για το Σύνταγμα σε σχέση με την Κοινωνία της Γνώσης, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Κράτος Δικαίου με πρωτοβουλία του ΣΕΒ
Βήμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης στη διεύθυνση www.anoiktoforum.gr

Με πρωτοβουλία του ΣΕΒ πραγματοποιείται «Ανοικτό Φόρουμ» με θέμα «Συνταγματική Αναθεώρηση για ανάπτυξη  και ευημερία», την Τρίτη, 11 Ιουλίου 2006, στην Αθήνα.

Ο ΣΕΒ, βασικός εκφραστής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον τόπο μας πιστεύει σε μια κοινωνία ανοικτή και ανταγωνιστική, με συνεχή πρόοδο και αυξανόμενη ευημερία για όλους. Το Σύνταγμα οφείλει να υπηρετεί και να διαμορφώνει το αξιακό εκείνο πλαίσιο που επιτρέπει σε κάθε κοινωνική ομάδα και σε κάθε πολίτη χωριστά, να αναπτύσσει τις δημιουργικές του επιδιώξεις, οράματα και δράσεις για να συνεισφέρει στην πρόοδο και να ωφελείται από την ευημερία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει «Ανοικτό Φόρουμ», με στόχο να εξετάσει πώς το σημερινό Σύνταγμα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις αυτές και ποιές δυνατές τροποποιήσεις ή νέες ιδέες μπορούν να ενσωματωθούν σ’ αυτό, ώστε να συμβάλει στον δυναμικό εκσυγχρονισμό της κοινωνίας μας.

Με την πρωτοβουλία του αυτή, ο ΣΕΒ καλεί τις ανήσυχες δυνάμεις της κοινωνίας να συνεισφέρουν στο σύγχρονο, δημιουργικό διάλογο που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Ο διάλογος που θα αναπτυχθεί σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, στο πλαίσιο του «Ανοικτού Φόρουμ» θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην Κοινωνία της Γνώσης, στο Κράτος Δικαίου και στη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Επίσης, προσφέρει βήμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης (e-forum), στη διεύθυνση www.anoiktoforum.gr

Το «Ανοικτό Φόρουμ» που για πρώτη φορά καθιερώθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη, είναι ένας ζωντανός θεσμός που δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει πεδίο δημιουργικού προβληματισμού, αμφίδρομης ενημέρωσης, διασταύρωσης ιδεών, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη διεύρυνση της κοινωνικής συνοχής, βασικών προϋποθέσεων για μια σύγχρονη, Ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Ανοικτού Φόρουμ και Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, δήλωσε σχετικά:

«Διακηρύξαμε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ τη συνευθύνη των κοινωνικών εταίρων, των εργοδοτικών οργανώσεων και των εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος συνεργασίας, αισιοδοξίας και προόδου στον τόπο μας. Η διεξαγωγή του Ανοικτού Φόρουμ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση εκφράζει αυτή ακριβώς τη συνείδηση της ευθύνης για συνεισφορά στην κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία».

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το «Ανοικτό Φόρουμ  για τη Συνταγματική Αναθεώρηση» και να καταθέσετε τις απόψεις σας στον διάλογο στη διεύθυνση www.anoiktoforum.gr

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ