Ανακοίνωση Τύπου, σχετικά με την επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, κ. Σάββα Τσιτουρίδη, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, 25/7/2006

25 Ιουλίου 2006 | Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις
Θεματικές: Εργασιακά

Την ίδρυση ενός Οργανισμού Κοινωνικής Στήριξης, τη συνδιαχείριση και ευθύνη του οποίου θα έχουν οι ίδιοι οι κοινωνικοί εταίροι, αντιπροτείνει με επιστολή του προς τον Υπουργό Aπασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, κ. Σάββα Τσιτουρίδη, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Στην ίδια επιστολή o ΣΕΒ εκφράζει τις έντονες επιφυλάξεις του σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου να δημιουργήσει ένα Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τονίζοντας ότι ένα νέο ταμείο με αδιευκρίνιστη χρηματοδότηση, απλά θα προστεθεί στο ήδη βεβαρημένο γραφειοκρατικό σύστημα και θα σπαταλήσει πολύτιμους πόρους χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Στην επιστολή τονίζεται ότι ο προτεινόμενος Οργανισμός Κοινωνικής Στήριξης θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο συνεργασίας και συνδιαχείρισης με κανόνες διαφορετικούς των άλλων Ταμείων και Λογαριασμών.  Καινοτόμο στοιχείο, υπογραμμίζεται επίσης, θα αποτελεί  η εποπτεία και λειτουργία του υπό την καθοδήγηση των ίδιων των κοινωνικών εταίρων.

Εξάλλου, αναφορικά με την πρόταση του Υπουργού Aπασχόλησης για δημιουργία διαρκούς ομάδας εργασίας στο Υπουργείο, με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό του συστήματος κατάρτισης, επανακατάρτισης και επιδότησης ανέργων, ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι τα θέματα αυτά αποτελούν ήδη αντικείμενο μελέτης των κοινωνικών εταίρων σε διμερή βάση και μία ακόμη ομάδα εργασίας ούτε θα προσθέσει ούτε θα επιλύσει τίποτα.

Ο ΣΕΒ υπογραμμίζει παράλληλα ότι στηρίζει την ενεργοποίηση του Ν. 3237/2004, καθώς και κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την παροχή κινήτρων για την αύξηση της απασχόλησης των νέων, των γυναικών και των μακροχρόνια ανέργων.

Τέλος, ο ΣΕΒ συνιστά στον Υπουργό τη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας από στελέχη του υπουργείου του, με αντικείμενο την καλύτερη προετοιμασία της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, δεδομένου ότι οι μέχρι σήμερα συνεδριάσεις της καταδεικνύουν την ύπαρξη ελλείμματος αποτελεσματικότητας.
X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ