Συνάντηση ΣΕΒ – ΓΣΕΕ, 27/9/2006

27 Σεπτεμβρίου 2006 | Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις
Θεματικές:


Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, με πρωτοβουλία του ΣΕΒ συνάντηση της ηγεσίας του με την ηγεσία της ΓΣΕΕ.  Ο ΣΕΒ ζήτησε τη συνάντηση αυτή με την πεποίθηση ότι οι δυνάμεις εργασίας—δηλαδή οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι –έχουν κοινά συμφέροντα, καθώς αυτά που τους χωρίζουν είναι λίγα ενώ αυτά που ουσιαστικά τους ενώνουν είναι πολλά. Μία κοινή τους προσπάθεια θα δώσει διέξοδο στα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία –και ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της ανεργίας και στη διάχυση της οικονομικής ανάπτυξης σε όλη την κοινωνία.  «Πιστεύω, ότι,  πρέπει συστηματικά και επίμονα να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση», δηλώνει  ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και με ανοιχτή, ειλικρινή και πλήρη ανταλλαγή απόψεων.

Τόσο ο ΣΕΒ, όσο και η ΓΣΕΕ έθεσαν στο τραπέζι της συνάντησης συγκεκριμένα θέματα, τα οποία θεωρούν πως μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο κοινής διερεύνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησαν να προχωρήσει με συντεταγμένο τρόπο η δουλειά ομάδων εργασίας  με στόχο να ετοιμαστούν εξειδικευμένες κοινές προτάσεις προς την κυβέρνηση -και ειδικότερα στα ακόλουθα θέματα:

  • Τη λειτουργία του ΛΑΕΚ, με στόχο τη χρηστή οικονομική διαχείριση των πόρων του -που τους διαθέτουν οι ίδιοι οι κοινωνικοί εταίροι- και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης.
  • Την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, όπου οι κοινωνικοί εταίροι καταβάλουν πάνω από το 90% της χρηματοδότησής του, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας.
  • Την αναβάθμιση της εκπροσώπησης των κοινωνικών εταίρων στα όργανα κοινωνικού ελέγχου.

Κοινή είναι η πεποίθηση των κοινωνικών εταίρων, ότι ο αναβαθμισμένος ρόλος τους αποτελεί βασική προϋπόθεση για την πρόοδο σε όλους τους τομείς –και ακόμη περισσότερο εκεί όπου το κράτος διαχειρίζεται τα χρήματα τους.

Εξάλλου, και οι δύο πλευρές εκδήλωσαν την αντίθεσή τους με τις ρυθμίσεις οφειλών προς το ΙΚΑ που προωθεί η κυβέρνηση καθώς και με το υπό ίδρυση Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης –εφόσον δεν προσδιορίζονται οι στόχοι του και οι πόροι χρηματοδότησής του.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μένα οι δυνάμεις της παραγωγής-εργοδότες και εργαζόμενοι- αποτελούμε ένα καλώς εννοούμενο καρτέλ της εργασίας. Έχουμε κοινό συμφέρον να προωθήσουμε εναρμονισμένες πρακτικές  με στόχο ανάπτυξη για όλους και σιγουριά για όλους. Αυτό ήταν και το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης μας με τη νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Προς την κατεύθυνση αυτή συζητήσαμε με τη ΓΣΕΕ τη δυνατότητα να αναλάβουμε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για μία σειρά από θέματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της ανεργίας και τη διάχυση της ανάπτυξης σε ολόκληρη την κοινωνία.

Πιστεύω, ότι, εγκαινιάσαμε σήμερα ένα δημιουργικό διάλογο, που θα φέρει τις δυνάμεις της εργασίας πιο κοντά.

Πεποίθηση μου είναι ότι εμείς μπορούμε  να μιλήσουμε πιο πειστικά και τη γλώσσα της οικονομίας και τη γλώσσα της κοινωνίας».

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ