Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του ΣΕΒ πραγματοποίησαν επίσκεψη στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, 15-17/10/2006

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του ΣΕΒ πραγματοποίησαν

επίσκεψη στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα

«Ο κοινωνικός διάλογος προϋπόθεση για κάθε πρόοδο»,

τόνισε ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα

της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) κ. John Monks.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) πραγματοποίησαν επίσκεψη στις Βρυξέλλες, από 15 μέχρι 17 Οκτωβρίου 2006,  προβάλλοντας τις προτεραιότητες του Ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, με κύριο άξονα την προώθηση του κοινωνικού διαλόγου μεταξύ εργαζομένων, εργοδοτών και κοινωνίας των πολιτών.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, αναφέρθηκε στο αίσθημα ανασφάλειας  που οι σημερινές οικονομικές συνθήκες δημιουργούν στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τονίζοντας ότι η σημερινή κρίση μας αφορά όλους και ότι για την επίλυσή της η ευθύνη μας είναι κοινή. Πρόσθεσε δε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη προόδου είναι η δημιουργία κλίματος συνεννόησης, κοινωνικής συνοχής και δημιουργικής συναίνεσης που θα προσφέρει ένα όραμα αισιοδοξίας.

Σε συνέχεια των προσπαθειών του ΣΕΒ για την κοινωνική συναίνεση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του:

  • Το Δ.Σ συνάντησε τον κ. John Monks, Γενικό Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC). Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται συνάντηση μεταξύ του Προέδρου και του ΔΣ του ΣΕΒ με τον Γενικό Γραμματέα της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Στο πλαίσιο της συνάντησης, το Δ.Σ του εξέφρασε την υποστήριξή του στο θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Διαλόγου που θα πρέπει να είναι αυτόνομος, να σέβεται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κοινωνίας και την ποικιλομορφία των βιομηχανικών σχέσεων που επικρατούν στην Ευρώπη και να προωθεί την ανάπτυξη. Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ για τη δημιουργία μόνιμου βήματος συνεργασίας με τη ΓΣΕΕ και τους άλλους κοινωνικούς εταίρους, με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε:

«Ο κοινωνικός διάλογος, με κύριο άξονα τη συνεργασία εργαζομένων και εργοδοτών, θεωρείται προϋπόθεση για κάθε πρόοδο στα Ευρωπαϊκά θέματα. Η επίσκεψή μας στην ηγεσία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, είχε σκοπό να πάρουμε τα καλύτερα παραδείγματα για να προωθήσουμε και στη χώρα μας την καλή συνεργασία που ενισχύει την ανάπτυξη, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και συνεισφέρει στον εκσυγχρονισμό του κοινωνικού μοντέλου».

  • Το Δ.Σ συνάντησε τον κ. Δημήτρη Δημητριάδη, νέο Πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την προώθηση του διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών.
  • Το Δ.Σ διοργάνωσε συνάντηση εργασίας με Ευρωπαίους ειδικούς επί των κοινωνικών θεμάτων, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Διάλογο και επίκαιρα κοινωνικά θέματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παρουσιάστηκαν επίσης πρακτικές στον κοινωνικό τομέα που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ συνάντησε επίσης τον αρμόδιο Επίτροπο της ΕΕ για θέματα Εσωτερικής Αγοράς, κ. Charlie McCreevy.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε τη σημασία της ενιαίας εσωτερικής αγοράς, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές. Εκφράστηκε επίσης ο κοινός προβληματισμός για την καθυστέρηση της μεταφοράς των κοινοτικών διατάξεων στην ελληνική νομοθεσία και αποφασίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση της ενημέρωσης για τα θέματα της κοινής αγοράς στην Ελλάδα.

Σε δείπνο που παρέθεσε το Δ.Σ του ΣΕΒ σε Έλληνες Ευρωβουλευτές,  στον Έλληνα Επίτροπο, κ. Δήμα και στον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ,  Πρέσβη, κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο, οι Έλληνες επιχειρηματίες αναφέρθηκαν κυρίως στον καθοριστικό ρόλο των Ελλήνων εκπροσώπων στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και την ανάγκη ενεργού συμμετοχής της χώρας μας στη διαμόρφωση των πολιτικών, που αποφασίζονται στις Βρυξέλλες για να μη μένει απλός αποδέκτης αποφάσεων.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του Δ.Σ του ΣΕΒ, συμμετείχαν στην «Ημέρα των Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων» που διοργάνωσε η Ένωση των Eυρωπαϊκών Bιομηχανικών και Eργοδοτικών Συνδέσμων (UNICE), στις 17 Οκτωβρίου,  με θέμα: «Γιατί οι Επιχειρήσεις Ενδιαφέρονται για την Ευρώπη».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι Πρόεδροι των ευρωπαϊκών βιομηχανικών Συνδέσμων είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Barroso.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ