Έρευνα του ALBA Graduate Business School για το Δείκτη Τάσεων Αγοράς Εργασίας 2007 (Recruitment Confidence Index – RCI), 9/1/2007

9 Ιανουαρίου 2007 | Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις
Θεματικές: Εργασιακά

Σκοπεύουν οι εταιρίες να προσλάβουν νέο προσωπικό; Σε ποιες θέσεις; Σε ποια γεωγραφική περιοχή; Σε ποιο κλάδο; Με ποιόν τρόπο σκοπεύουν να προσελκύσουν και να επιλέξουν νέο προσωπικό; Οι μισθοί πως θα διαμορφωθούν; Όλα αυτά τα καυτά ερωτήματα έρχεται να απαντήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ηλεκτρονική έρευνα Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας 2007 (Recruitment Confidence Index – RCI) που πραγματοποιείται από το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας του ALBA Graduate Business School και έχει ως στόχο να καταγράψει τις τάσεις που επικρατούν στις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής στελεχών, για τους επόμενους 6 μήνες. Η έρευνα διενεργείται από το 1999 στην Αγγλία από το Cranfield School of Management και την εφημερίδα Daily Telegraph, ενώ πέρυσι πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και στην Ισπανία από το Πανεπιστήμιο ESADE.

Σκοπός της έρευνας, είναι να παρουσιάσει τις προσδοκώμενες τάσεις στην πρόσληψη προσωπικού αναλύοντας συγχρόνως την υφιστάμενη κατάσταση των εταιριών. Τα αποτελέσματα που θα δημοσιευτούν στον ελληνικό τύπο, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στην Ελληνική αγορά εργασίας, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα συγκεντρωθούν στοιχεία που αφορούν στην προσέλκυση και επιλογή προσωπικού. Στην έρευνα αυτή καλούνται να συμμετάσχουν πάνω από 1500 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η έρευνα που διενεργείται με τη υποστήριξη της ECDL Hellas, απευθύνεται σε υπεύθυνους στελέχωσης επιχειρήσεων και θα διενεργείται κάθε έξι μήνες. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.alba.edu.gr/rci/ και να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν πρώτοι πρόσβαση στα συγκριτικά αποτελέσματα που θα προκύψουν ενώ παράλληλα θα μπορούν να εξετάσουν τη θέση τους σε σχέση με το δείγμα των επιχειρήσεων της έρευνας.  Επιπλέον θα μπορούν να προγραμματίσουν τις δικές τους ενέργειες προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού βάσει των τάσεων του ανταγωνισμού (ανά κλάδο και ανά κατηγορία υπαλλήλων) και να συγκρίνουν τα επίπεδα μισθών της αγοράς και πως αυτά τείνουν να διαμορφωθούν στο επόμενο εξάμηνο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Παναγιώτη Ταρσινό, στο ALBA Graduate Business School RCIHellas@alba.edu.gr – 210 8964531.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ