Δελτίο Τύπου: Σημαντική εξέλιξη για τα θέματα κατάρτισης, απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας η σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Απασχόλησης για τα επαγγελματικά περιγράμματα, 7/2/2007

7 Φεβρουαρίου 2007 | Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις
Θεματικές: Εργασιακά

Η σημερινή παρουσία των Κοινωνικών Εταίρων στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στην κοινή προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας, μέσα από την ουσιαστική σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων και των επιχειρήσεων.

Τα υψηλά ποσοστά της στην Ελλάδα οφείλονται, μεταξύ άλλων, στην αναντιστοιχία της ζήτησης με την προσφορά στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό η αναμόρφωση και ποιοτική βελτίωση των προγραμμάτων αυτών, αποβλέπει ακριβώς στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Οι κοινωνικοί εταίροι θα προχωρήσουν έτσι στη συστηματική ανάλυση και καταγραφή του περιεχομένου των επαγγελμάτων και του τρόπου απόκτησης των απαιτούμενων δεξιοτήτων, ενώ παράλληλα θα συνεργαστούν  και με άλλες οργανώσεις και επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς.

Διαθέτοντας  αξιόπιστη και σε βάθος γνώση της αγοράς, επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε το έργο μας με ταχύτητα, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και με την αποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε τα εξής:

«Η  σημερινή συνάντηση σηματοδοτεί μια νέα σημαντική φάση στη συνεργασία των κοινωνικών εταίρων για αποτελέσματα στα θέματα κατάρτισης, απασχόλησης, κοινωνικής προστασίας. Οι δυνάμεις της εργασίας εργαζόμενοι και εργοδότες, μέσα από τις αντιπροσωπευτικές τους οργανώσεις έφεραν πρόταση και ετοιμάζονται να αναλάβουν καινούργιες ευθύνες ξεκινώντας με τα θέματα επαγγελματικής κατάρτισης αλλά και ευρύτερα. Σημασία έχει ότι η σύγχρονη γνώση σε ένα επάγγελμα είναι το καλύτερο εφόδιο για όσους ανέργους και εργαζόμενους θέλουν να βελτιώσουν τις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας».
X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ