Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τη Συνομοσπονδία Εργοδοτών Μαρόκου υπέγραψε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, 21/3/2007

Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τη Συνομοσπονδία Εργοδοτών Μαρόκου υπέγραψε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, στην Καζαμπλάνκα, στο πλαίσιο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Μαρόκου, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, τη Δευτέρα (20.3.2007).

Με τη συμφωνία αυτή ο ΣΕΒ εγκαινιάζει συνεργασία επιχειρηματικών φορέων με μια χώρα όπου, η ελληνική επιχειρηματική παρουσία είναι ιδιαίτερα περιορισμένη τόσο σε επίπεδο εμπορίου όσο και επενδύσεων.

Υπογράφοντας το Πρωτόκολλο εκ μέρους του ΣΕΒ η Αντιπρόεδρός του κα Δήμητρα Μητρογιαννοπούλου αναφέρθηκε στην αίσθηση που υπάρχει στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα ότι στο Μαρόκο και σε άλλες χώρες της νοτίου μεσογείου η έντονη παρουσία ιταλικών, ισπανικών και γαλλικών εταιριών έχει αποθαρρύνει ελληνικές πρωτοβουλίες, ενώ υπάρχει έλλειψη πληροφόρησης για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες της μαροκινής αγοράς.

Στόχος του ΣΕΒ είναι να καλύψει αυτό το έλλειμμα εντοπίζοντας τους τομείς εκείνους όπου υπάρχουν περιθώρια για ελληνικές επενδύσεις ή συμπράξεις με τοπικές εταιρίες.

Από τις διαβουλεύσεις προέκυψε ότι τέτοιοι τομείς είναι η ανάπτυξη οδικών και θαλασσίων μεταφορών, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (θερμικά, φωτοβολταϊκά, αιολική ενέργεια), η πληροφορική και οι νέες τεχνολογίες καθώς και η εξαγωγή επιλεγμένων αγροτικών προϊόντων.

Οι δύο Σύνδεσμοι συμφώνησαν να προσφέρουν εξειδικευμένα πληροφοριακά στοιχεία στα μέλη τους, μέσω των ιστοσελίδων, να οργανώσουν ημερίδα για το επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον των δυο χωρών και να πραγματοποιηθεί αποστολή ελληνικών εταιριών στο Μαρόκο εντός του έτους.

Παράλληλα, ο ΣΕΒ ως μέλος της Ένωσης Νοτίων Μεσογειακών Επιχειρηματικών Συνδέσμων ενημέρωσε τη μαροκινή πλευρά, για τη συμβολή του με θέσεις και προτάσεις, με στόχο την ενίσχυση και αποτελεσματικότερη υλοποίηση της ευρω-μεσογειακής διαδικασίας, η οποία είναι προς όφελος όλων των ευρωπαϊκών και νοτίων μεσογειακών εταιριών.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ