Α π ο μ α γ ν η τ ο φ ώ ν η σ η δηλώσεων του Προέδρου του ΣΕΒ, κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου στα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, 21/3/2007

Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΣΕΒ ανοίγει σήμερα τον προβληματισμό για το μέλλον της Ευρώπης. Η Ε.Ε. είναι ένα επίτευγμα που από ένας χώρος οικονομικής συνεργασίας έγινε μια θαυμαστή ένωση κρατών και πολιτών, που προώθησε την ευημερία για την κοινωνική πρόνοια για τους πολίτες.

Σήμερα βρίσκεται μπροστά σε καινούριες προκλήσεις, το ίδιο και η Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κερδίσει τη θέση της στην Ευρώπη. Απομένει να διεκδικήσει και το ρόλο της. Από παθητικοί αποδέκτες ευρωπαϊκών κονδυλίων μπορούμε να γίνουμε πλέον ενεργοί και δυναμικοί συμμέτοχοι στο ευρωπαϊκό μέλλον.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, έχουμε το θέμα των ομολόγων τις τελευταίες μέρες που ταλανίζει και τα ασφαλιστικά ταμεία και τον πολιτικό κόσμο.

Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΣΕΒ σε ανύποπτο χρόνο έχει θέσει το θέμα της διαχείρισης των διαθεσίμων των Ταμείων και γενικά όλων των κονδυλίων της κοινωνικής πρόνοιας όχι μόνο σαν βασική υποχρέωση απέναντι στον πολίτη, αλλά και σαν προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού. Σήμερα αποδεικνύεται ότι μερικές φορές αυτές οι εισφορές των εργοδοτών και των εργαζομένων γίνονται λεία σε αμφιλεγόμενες συναλλαγές.

Αυτό το πρόβλημα υπονομεύει τον διάλογο για το ασφαλιστικό και αφήνει και την Πολιτεία έκθετη απέναντι σε εκείνους που βάζουν τα χρήματα και σε εκείνους που τα περιμένουν να τα πάρουν σαν σύνταξη και σαν περίθαλψη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μήπως πρέπει να σταματήσει συνολικά η διαχείριση των αποθεματικών μέσω ομολόγων ή άλλων τέτοιων μορφών;

Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: Στη σύγχρονη οικονομία και στη σύγχρονη διοίκηση οι λύσεις αυτές υπάρχουν, είναι απλές, είναι δοκιμασμένες, ας πάρουμε το θάρρος να τις εφαρμόσουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, αύριο συνεδριάζει και η Επιτροπή Ανταγωνισμού απ’ ό,τι ξέρουμε για το πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με τις εναρμονισμένες τιμές στο γάλα.

Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τι να πούμε γι’ αυτό; Ο ΣΕΒ έχει μια σταθερή θέση. Ο ΣΕΒ αποδέχεται πλήρως την εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού, τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών που τον εφαρμόζουν. Ο ΣΕΒ αποδέχεται πλήρως το πνεύμα αυτού του νόμου που έχει σκοπό να βάλει ίδιους κανόνες για όλους τους ανταγωνιζόμενους, έχει σκοπό να προστατεύσει τον καταναλωτή, έχει σκοπό να προωθήσει και την ανάπτυξη στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα. Και ο ΣΕΒ προσβλέπει στη λειτουργία και στην εφαρμογή αυτού του δικαίου με αυτές τις αρχές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρόεδρε, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στο θέμα των Ταμείων;

Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όπου υπάρχουν διαχειριστικές ευθύνες υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες τουλάχιστον για αντιμετώπιση των προβλημάτων και για άμεση δράση. Ευχαριστώ.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ