Δελτίο Τύπου: Οικονομικό Φόρουμ στη Ρωσία με πρωτοβουλία του ΣΕΒ, 31/5/2007

Οικονομικό Φόρουμ στη Ρωσία με πρωτοβουλία του ΣΕΒ
Προωθείται η ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας- Ρωσίας

Φόρουμ για τις ελληνο-ρωσικές οικονομικές σχέσεις οργανώθηκε, σήμερα, (Πέμπτη, 31/5/2007), στη Μόσχα από τον ΣΕΒ και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στη Ρωσία. Τις εργασίες του Φόρουμ τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του  υπογράμμισε την έντονη επιχειρηματική διάσταση της επίσκεψής του, κάλεσε τις επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών να διευρύνουν τη συνεργασία τους και τόνισε τη σημασία της ίδρυσης του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Ρωσίας. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην Πρωθυπουργός της Ρωσίας και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Πριμακόφ.

Σε ομιλία του ο Γεν. Γραμματέας & Επικεφαλής των Διεθνών Δράσεων του ΣΕΒ κ. Θανάσης Λαβίδας παρουσίασε στους Ρώσους επιχειρηματίες τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως επιχειρηματικό κέντρο της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης. Η Ελλάδα, όπως είπε, αναδεικνύεται ηγετική δύναμη σε έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο περιφερειακό πόλο χάρις στην επιχειρηματική διορατικότητα, τόλμη και αποτελεσματικότητα. Η χώρα μας έχει παρουσία στις τηλεπικοινωνίες, στην πληροφορική, στις κατασκευές, στη βιομηχανία τροφίμων και στις υπηρεσίες εν γένει, με ιδιαίτερη έμφαση στα χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ ενισχύει τη θέση της με την εφαρμογή νέων επενδυτικών σχεδίων που επεξεργάζονται δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις.

Σήμερα, οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην περιοχή αφθονούν χάρις στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται. Το νομικό πλαίσιο είναι πιο σύγχρονο, τα φαινόμενα διαφθοράς έχουν υποχωρήσει και η δυσπιστία έχει σε μεγάλο βαθμό εξανεμισθεί. Τα διοικητικά εμπόδια και καθυστερήσεις υποχώρησαν, ενώ το στελεχιακό δυναμικό έχει βελτιώσει τις ικανότητές του και είναι πιο εξοικειωμένο με δυτικοευρωπαϊκές πρακτικές. Η κτηματαγορά παραμένει ελκυστική, η φορολογία κερδών επιχειρήσεων είναι σε χαμηλό επίπεδο, ενώ αυξάνεται σταδιακά το διαθέσιμο εισόδημα και κατά συνέπεια και η κατανάλωση.

Απευθυνόμενος ο κ. Λαβίδας στους Ρώσους επενδυτές που προσβλέπουν στις ευκαιρίες της Ν.Α. Ευρώπης τους προέτρεψε να αξιοποιήσουν το ελληνικό δαιμόνιο, τη γνώση, την εμπειρία, τα δίκτυα επαφών των ελληνικών εταιριών καθώς και τα υψηλόβαθμα στελέχη με σύγχρονη επιχειρηματική κουλτούρα.

Σε ομιλία του το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ και Δ/νων Σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ. κ. Πάνος Καβουλάκος αναφέρθηκε στον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής με την τριμερή διακυβερνητική συμφωνία για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης που υπεγράφη πρόσφατα και τα άλλα μεγάλα ενεργειακά έργα από την Ανατολή προς τις δυτικές αγορές. Όπως τόνισε η χώρα μας γίνεται πιο υπολογίσιμη δύναμη και αυξάνει την επιρροή της ως διαμετακομιστής ενεργειακών πόρων με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία.

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του ΕΛΚΕ κ. Αριστείδης Συμεωνόγλου αναφέρθηκε στο επενδυτικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα σημειώνοντας τους κυριότερους τομείς ενδιαφέροντος, το θεσμικό πλαίσιο και τα κίνητρα που παρέχονται στους ξένους επενδυτές.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ