Δελτίο Τύπου: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ΣΕΒ και ΥΠΕΞ, 26/6/2007


Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα (26/6/2007) ο ΣΕΒ και η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, θέτοντας ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας για την υποστήριξη και προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στόχος της συμφωνίας είναι η άσκηση της οικονομικής διπλωματίας να είναι σε πλήρη συντονισμό με τα οράματα, τις ανάγκες και  τους σχεδιασμούς για διεθνοποίηση της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, με τη θεσμοθέτηση σειράς από συγκεκριμένες κοινές  πρωτοβουλίες και δράσεις στη βάση της συγχρηματοδότησης. Όπως τόνισαν υπογράφοντας το Μνημόνιο ο Γενικός Γραμματέας και Επικεφαλής των Διεθνών Δράσεων του ΣΕΒ κ. Θανάσης Λαβίδας και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπ. Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, η ήδη καλή συνεργασία που υπήρχε θεσμοποιείται και συστηματοποιείται. Στο Μνημόνιο που υπεγράφη προβλέπονται μεταξύ άλλων οι ακόλουθοι κύριοι άξονες:

  • Ενημέρωση των Πρέσβεων, καθώς και των προϊσταμένων των Γραφείων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων, με συναντήσεις με τα αντίστοιχα διμερή επιχειρηματικά Συμβούλια που λειτουργούν στο πλαίσιο του ΣΕΒ, καθώς και η επιμόρφωση/ενημέρωση των υπαλλήλων, που πρόκειται να υπηρετήσουν σε Γραφεία ΟΕΥ, με ημερίδες και διοργάνωση επιτόπιων επισκέψεων σε μεγάλες ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις.
  • Η οργανωμένη παρουσίαση και προβολή επιλεγμένων παραγωγικών κλάδων και επιχειρήσεων σε διάφορες εκδηλώσεις στο εξωτερικό.
  • Η ορθολογικότερη, συστηματικότερη και κατάλληλη προετοιμασία των επιχειρηματικών αποστολών των δύο φορέων με προγραμματισμό και συντονισμό.

Όπως δήλωσαν ο κ. Λαβίδας και ο κ. Σκυλακάκης μέσα από αυτή την συνεργασία με συχνές επαφές και επικοινωνίες αφενός θα αποφευχθούν επικαλύψεις, περιττή ανάλωση ενεργειών και πόρων και αφετέρου θα υπάρξουν οικονομίες κλίμακας με παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, που εξυπηρετούν και διευκολύνουν τις επιχειρηματικές προσπάθειες στον ανταγωνιστικό διεθνή στίβο.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ