Διεξαγωγή Διαγωνισμού για την Ισότητα των δύο φύλων στις επιχειρήσεις από τον ΣΕΒ, τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και το Alba

19 Οκτωβρίου 2007 | Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις
Θεματικές: Εργασιακά
Ο πρώτος διαγωνισμός στην Ελλάδα που θα επιβραβεύσει τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν την αρχή της ισότητας των ευκαιριών προς τα δύο φύλα διοργανώνεται στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Κ.Π. EQUAL έργου ΑΝΘΙΣΗ. Υπεύθυνοι φορείς για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού είναι ο ΣΕΒ, η Γενική Γραμματεία Ισότητας και το ALBA Graduate Business School.
Ο διαγωνισμός «Οι Καλύτερες 5 στις Ίσες Ευκαιρίες» θα εντοπίσει και θα βραβεύσει τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν βέλτιστες πρακτικές για την προώθηση των ίσων ευκαιριών στον εργασιακό χώρο, και σε ένα δεύτερο επίπεδο θα παρακινήσει, μέσω του «καλού παραδείγματος» των βραβευμένων εταιριών, όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας να βελτιώσουν το επίπεδο της λειτουργίας τους στον τομέα αυτό. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αντιληφθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις την καθοριστική σημασία και τα σημαντικά πλεονεκτήματα της ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου στις εταιρικές πολιτικές (gender mainstreaming), και να προσπαθήσουν να αναπτύξουν συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές.
Κύριο εργαλείο για την αξιολόγηση των εταιριών που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό είναι η συνέντευξη (βάσει δομημένου ερωτηματολογίου) της / του Υπεύθυνου Ανθρώπινου Δυναμικού ή του Συμβούλου Ισότητας της εταιρίας. Επιπλέον, θα ζητηθεί από τις επιχειρήσεις να υποβάλλουν υλικό υποστήριξης της υποψηφιότητάς τους, όπως εγχειρίδια εργαζομένων, υλικό συστηματικής καταγραφής των πολιτικών Ίσων Ευκαιριών, αξίες και όραμα, ενημερωτικό υλικό, βίντεο, Intranet, newsletters κτλ. Οι απαντήσεις στη συνέντευξη καθώς και το υποστηρικτικό υλικό θα αξιολογηθούν με βάση συγκεκριμένα κριτήρια από μία επιτροπή αξιολόγησης στην οποία θα συμμετέχουν έμπειρα και αναγνωρισμένα στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες σε θέματα ισότητας. Τα κριτήρια αξιολόγησης καθώς και η βαρύτητα αυτών, έχουν καθοριστεί από τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων ερευνών για τις Ίσες Ευκαιρίες στον επιχειρηματικό τομέα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί στα πλαίσια του έργου ΑΝΘΙΣΗ.
Οι νικητές του διαγωνισμού θα απολαύσουν σημαντική δημοσιότητα, η οποία θα ενισχύσει τη φήμη τους στην αγορά εργασίας ως Εργοδότη Ίσων Ευκαιριών, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν τους πλέον ταλαντούχους υποψήφιους εργαζόμενους. Οι επιχειρήσεις μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2007. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε το www.equal-anthisi.gr ή να επικοινωνήσετε με τον κ. Αριστοτέλη Αλεξόπουλο, τηλ. 210 8964531, email: aalexopo@alba.edu.gr.
X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ