Δελτίο Τύπου ΣΕΒ: ”Συνάντηση της Διοίκησης του ΣΕΒ με την Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά”, 21/1/2008

21 Ιανουαρίου 2008 | Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις
Θεματικές: Εργασιακά

Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα, 21.1.2008, τα γραφεία του ΣΕΒ, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο και μέλη της Διοίκησης του ΣΕΒ. Την Υπουργό στη συνάντηση συνόδευαν οι κκ. Δημοσθένης Μαμμωνάς, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών  Ασφαλίσεων, Δημήτρης Κοντός, Γενικός Γραμματέας, και Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Γενικός Γραμματέας  Διαχείρισης  Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου Απασχόλησης, ενώ από τον ΣΕΒ παρευρέθησαν επίσης οι κκ. Χάρης Κυριαζής,  Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Γιάννης Ταβουλάρης, Μέλος του Δ.Σ. και Διονύσης Νικολάου, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η Υπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης  Δασκαλόπουλος προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:
Φάνη Πάλλη-Πετραλιά: Στον κύκλο των επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφθώ τον ΣΕΒ. Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων των σημερινών, αλλά και των αυριανών, αποτελεί προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής, τόσο για το ασφαλιστικό, αλλά και για τα περισσότερα θέματα, για όλα θα έλεγα τα ζητήματα που αφορούν στην απασχόληση, αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Αυτά συζητήσαμε. Συνεργασίες θα έχουμε και στην πορεία και στο μέλλον με τον ΣΕΒ. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες να διευρύνουμε τον κύκλο των συνεργασιών του ΣΕΒ με το Υπουργείο Απασχόλησης. Και προς αυτή την κατεύθυνση τον επόμενο καιρό θα πορευτούμε. Και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πρόεδρο και τα Μέλη γιατί υπήρξαν και πολλές προτάσεις που είναι εποικοδομητικές και με προοπτική.
Δημοσιογράφος:  Θα μας λέγατε κάποιες απ’ αυτές κα. Υπουργέ;
Φάνη Πάλλη-Πετραλιά: Θα σας τις πει ο κ. Πρόεδρος.
Δημοσιογράφος: Να κάνω μια ερώτηση. Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ επεξεργάζονται σενάρια για μείωση συντάξεων;
Φάνη Πάλλη-Πετραλιά: Όχι βέβαια, έχετε πάρει τις απαντήσεις. Κύριε Πρόεδρε να μου επιτρέψετε.
Δ. Δασκαλόπουλος: Στα θέματα της κοινωνικής πρόνοιας είναι γνωστό, ότι ο επιχειρηματικός κόσμος δεν έχει ούτε συντεχνιακές απαιτήσεις, ούτε αμετακίνητες αντιρρήσεις. Κι αυτό γιατί και στο ασφαλιστικό, όπως σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας, χρειάζονται αποφασιστικές απαντήσεις, πραγματικές διέξοδοι, γιατί μόνο έτσι θα γίνει καθαρότερος ο αέρας του μέλλοντός μας.
Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, όλο αυτό το κλίμα το οποίο επικρατεί αυτές τις μέρες στο πολιτικό σκηνικό, με την υπόθεση του Ζαχόπουλου ή με οποιεσδήποτε άλλες περιπτώσεις θεωρείτε, ότι θα πάει πίσω το ασφαλιστικό και τη συζήτηση;
Δ. Δασκαλόπουλος: Οποιοδήποτε νοσηρό κλίμα, επηρεάζει και την κοινωνία και την οικονομία, γι’ αυτό είπα, επικέντρωση στα μεγάλα προβλήματα με αποφασιστικές λύσεις, καθαρές απαντήσεις.
Δημοσιογράφος: Ευχαριστούμε πάρα πολύ.
X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ