Δελτίο Τύπου: ”Συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ με την παρουσία του Προέδρου της BUSINESSEUROPE κ. Ernest-Antoine Seillière”, 7/3/2008

 Με την παρουσία του Προέδρου της BUSINESSEUROPE κ. Ernest-Antoine Seillière συνεδρίασε, σήμερα, Δευτέρα, 7.4.2008, το Γενικό  Συμβούλιο του ΣΕΒ, στα γραφεία του Συνδέσμου (Ξενοφώντος 5).

 Στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του Γ.Σ. πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του πορτραίτου του αείμνηστου Δημήτρη Κυριαζή, που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος. Για το έργο και τη προσφορά του Δημήτρη Κυριαζή, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΕΒ την περίοδο 1978–1982 και 1990-1992, αναφέρθηκε σε σύντομη ομιλία του, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, καλωσόρισε τον Πρόεδρο της BUSINESSEUROPE, κ. Ernest-Antoine Seillière, οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας μετά από πρόσκληση του ΣΕΒ.

Στην ομιλία του προς τα Μέλη του Συμβουλίου ο κ. Seillière αναφέρθηκε στους  στενούς δεσμούς που συνδέουν τον ΣΕΒ, με τον κορυφαίο εργοδοτικό και επιχειρηματικό οργανισμό της Ευρώπης, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια από την  ίδρυσή του, αριθμεί ως μέλη 39 εθνικούς βιομηχανικούς και εργοδοτικούς συνδέσμους από 33 χώρες της Ευρώπης  εκπροσωπώντας περισσότερες από 20 εκατομμύρια μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος της BUSINESSEUROPE αναφέρθηκε στα θετικά οικονομικά επιτεύγματα που έχει να επιδείξει η χώρα μας, σημειώνοντας ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της δυναμικής πορείας της ελληνικής οικονομίας. Στάθηκε στις προσκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται, όπως η πρόσφατη για το ασφαλιστικό, συμβάλλουν στο αναπτυξιακό momentum.

O κ. Seillière αναφέρθηκε ακόμη στη σημασία του κοινωνικού διαλόγου, που αποτελεί και προτεραιότητα για την ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα, εκφράζοντας με την ευκαιρία τα συγχαρητήρια του για τη πρόσφατη επιτυχή ολοκλήρωση των  συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον, ο Πρόεδρος της BUSINESSEUROPE σημείωσε ότι οι οικονομίες, οι επιχειρήσεις και ειδικότερα η ευρωπαϊκή βιομηχανία έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα ένα πρωτοφανές επίπεδο αβεβαιότητας, το οποίο χαρακτηρίζουν οι ανατιμήσεις στις τιμές των πρώτων υλών και της ενέργειας, οι πιέσεις από τις δημογραφικές εξελίξεις και τις κλιματικές αλλαγές.

Ο κ. Seillière πρόσθεσε ότι, αν και στο περιβάλλον αυτό, οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη καταφέρνουν να αναδεικνύονται ισχυρές, με κορυφαίες επιδόσεις στον τομέα των εξαγωγών, εντούτοις η αντιμετώπιση των προκλήσεων που έρχονται, απαιτούν μια σειρά από πολιτικές ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας. Δίνοντας το περίγραμμα των θεμάτων που απασχολούν σήμερα τη BUSINESSEUROPE, και κατ’ επέκταση, την ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα, ο κ. Seillière, σημείωσε: Η επίτευξη πραγματικής προόδου στην εφαρμογή της στρατηγικής της Λισαβόνας με ορίζοντα πέρα από το 2010, η εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς στην Ευρώπη των 500 εκατομμυρίων καταναλωτών, η ενίσχυση του ευρωπαϊκού κοινωνικού διαλόγου, με σημαντικό επίτευγμα την πρόσφατη κοινή συμφωνία των ευρωπαίων κοινωνικών εταίρων για την ευελιξία με ασφάλεια, η ολοκλήρωση του γύρου συνομιλιών της Doha για το παγκόσμιο εμπόριο, η υπέρβαση –μέσω της συνταγματικής συνθήκης- του αδιεξόδου στη διακυβέρνηση της Ευρώπης και τέλος οι πολιτικές για την  ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούν τομείς προτεραιότητας.

Κλείνοντας τη παρέμβασή του, ο Πρόεδρος της BUSINESSEUROPE, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη σημερινή οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, αφού όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις η ευρωπαϊκή οικονομία αναπτύσσεται -για 3η συνεχή χρονιά- ταχύτερα από την αμερικανική, τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων παραμένουν καλά, οι επενδυτικές προοπτικές διαγράφονται θετικές και η απασχόληση αυξάνεται σταθερά. Τέλος, σχετικά με το euro, o κ. Seillière εξέφρασε την προτίμηση των επιχειρήσεων για ένα νόμισμα που αν και ισχυρό, παραμένει σταθερό χωρίς διακυμάνσεις, και κάλεσε τέλος τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να επιδείξουν σεβασμό στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, εφαρμόζοντας αποτελεσματικές οικονομικές πολιτικές.

Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ.

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ