Ημερίδα με θέμα: ”Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας ως εθνική και διεθνής πρόσκληση” διοργανώνουν ο ΣΕΒ και η Πρεσβεία της Φιλανδίας, 25/11/2008, Αθήνα

O ΣΕΒ, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας, διοργανώνει σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Φινλανδίας ημερίδα με θέμα «Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας ως εθνική και διεθνής πρόκληση», την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008, ώρα 16:00 (ξενοδοχείο AMALIA, Σύνταγμα).

Στην πρώτο μέρος θα παρουσιασθεί το μοντέλο της οικονομικής ανάπτυξης της Φινλανδίας, μιας χώρας που την περασμένη δεκαετία επενδύοντας στην έρευνα και τεχνολογία έκανε αλματώδη πρόοδο. Τέσσερις διακεκριμένοι ομιλητές από την Φινλανδία που θα αναφερθούν στις υπηρεσίες υποστήριξης από το κράτος, στο έργο των ερευνητικών ινστιτούτων και στη συμβολή τους στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού τομέα με εντυπωσιακό παράδειγμα την εταιρία ΝΟΚΙΑ. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, θα συζητηθούν οι  δράσεις που προωθούνται μέσα από το Επιχειρησιακό Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε περιφερειακό επίπεδο καθώς και για την απλοποίηση των διαδικασιών που επηρεάζουν το περιβάλλον λειτουργίας των επιχειρήσεων. Παράλληλα, εκπρόσωποι από εταιρίες του κλάδου νέων τεχνολογιών και δομικών υλικών θα εστιάσουν στη σύνδεση τεχνολογίας, καινοτομίας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Στο τρίτο μέρος προσκεκλημένο στέλεχος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ, με το οποίο ο ΣΕΒ πρόσφατα υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας, θα περιγράψει την αμερικανική εμπειρία και ειδικότερα πως το ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον ενθαρρύνει την ανάπτυξη δράσεων που υπηρετούν την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Στην ημερίδα έχει προσκληθεί να απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με κ. Α. Σίμογλου, τηλ. 2115006116, e-mail: ir@sev.org.gr

(H γλώσσα εργασίας θα είναι ελληνικά-αγγλικά).

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ