Δελτίο Τύπου: Συμπόσιο για τα Ενεργειακά Αποδοτικά Κτίρια από το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, 1/12/2010

Με στόχο την ανάδειξη των σημαντικών προκλήσεων και ευκαιριών στο θέμα των Ενεργειακά Αποδοτικών Κτιρίων και της συμβολής τους στη μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα, το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη διοργανώνει Συμπόσιο με θέμα: «Ενεργειακά Αποδοτικά Κτίρια: Πρόκληση & Ευκαιρία για Βιώσιμη Ανάπτυξη», την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, 10:00 – 17:30, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Με αφορμή το Συμπόσιο, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, κ. Ευθύμιος Βιδάλης επεσήμανε ότι «Στόχος των δραστηριοτήτων του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, είναι η δημιουργία και η προώθηση του απαραίτητου πλαισίου διαλόγου για την αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, το Συμπόσιο φιλοδοξεί να συμβάλλει σε ένα ακόμη κρίσιμο καίριο θέμα, όπως είναι τα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων με την ταυτόχρονη προώθηση αναπτυξιακών λύσεων που ωφελούν σε βάθος χρόνου την ελληνική οικονομία και κοινωνία και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης».

Στο Συμπόσιο θα αναδειχθούν προκλήσεις και ευκαιρίες που προκύπτουν για την ελληνική επιχειρηματικότητα σχετικά με τα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, θα παρουσιασθούν παραδείγματα εφαρμογών σχεδιασμού, καλών πρακτικών και έξυπνων λύσεων, καθώς και σύγχρονα εργαλεία χρηματοδότησης και πολιτικές που με επιτυχία έχουν εφαρμοσθεί στην Ευρώπη και διεθνώς. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη σπουδαιότητα και στις προϋποθέσεις διαμόρφωσης της αναγκαίας συναίνεσης για την αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης. Τη μεταμόρφωση της ελληνικής αγοράς θα εξετάσει τέλος, πάνελ συζήτησης, το οποίο θα συντονίσει ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Στο Συμπόσιο θα συμμετέχει με ομιλία ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ενώ στους ομιλητές και συζητητές περιλαμβάνονται διακεκριμένοι ξένοι και έλληνες ειδικοί, όπως οι κ.κ.: Constant Van Aerschot, Director LAFARGE • Co-Chair Energy Efficiency in Buildings, WBCSD, Rainer Scheppelmann, Deputy Head, Hamburg Coordination Centre for Climate Issues, Γραμματική Παπαδοπέτρου–Τσίγκου, Γενική Διευθύντρια Γενική Διεύθυνση Επενδυτικών Σχέσεων, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Θεανώ Λιακοπούλου, Partner, McKinsey & Company, Ron Herbst, Global Head of Energy Management and Sustainability, Deutche Bank, Rudolf Trachsel, Dipl. Architect ETH SIA NDK, Νίκος Βρατσάνος, Αρχιτέκτων, Γραφείο Μελετών Α. Ν. Τομπάζη, Ματθαίος Σανταμούρης, Πρόεδρος Κ.Α.Π.Ε. • Καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ‘Aγις Παπαδόπουλος, Καθηγητής, Α.Π.Θ. και Κώστας Μητρόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ, Eurobank EFG Equities Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.wbcsd.org/templates/TemplateWBCSD5/layout.asp?MenuID=1

Το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (www.sevbcsd.org.gr) αποτελεί μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2008 από 31 ελληνικές επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΒ. Στόχος του είναι να αποτελέσει τον ισχυρό και δυναμικό συντελεστή των επιχειρήσεων, που θέλουν και μπορούν να παίξουν ηγετικό ρόλο στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα και στη δημιουργία του απαραίτητου πλαισίου διαλόγου για τη συζήτηση και τη στάθμιση των κρίσιμων θεμάτων της Βιώσιμης Ανάπτυξης μεταξύ επιχειρήσεων, Πολιτείας και γενικότερα, της κοινωνίας. Το Συμβούλιο συμμετέχει στο περιφερειακό δίκτυο του World Business Council for Sustainable Development (WBCSD).

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ